Bu ameliyat Çorum’da ilk

HİTÜ Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde laparoskopik (kapalı yöntem) bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi.

19 Kasım 2020 Perşembe 22:23
Bu ameliyat Çorum’da ilk

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde büyük merkezlerde yapılabilen laparoskopik (kapalı yöntem) bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi.

Karın ağrısı şikayeti ile hastane acil servisine başvuran hastanın yapılan radyolojik ve kolonoskopik tetkikler sonucunda kalın bağırsak kanseri olduğu tespit edildi.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Ertuğrul Gazi Alkurt ve Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Dr. Doğukan Durak tarafından ilk kez yapılan laparoskopik (kapalı yöntem) “Sağ Hemikolektomi” ameliyatı ile kanserli dokunun tamamı başarılı bir ameliyat ile hastadan çıkarıldı.

Kapalı ameliyat olması nedeniyle erkenden ayağa kalkabilen, yemeğini yiyebilen hasta normal açık ameliyata göre daha kısa sürede iyileşerek taburcu oldu. Büyük merkezlerde yapılan bu özellikli ileri laparoskopi becerileri gerektiren ameliyatlar, bundan sonra hastanede yapılmaya devam edeceği belirtildi.

Son Güncelleme: 20.11.2020 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail 2020-11-22 06:46:02

cerrahide ağır bir hiyerarşi vardır.Bu yetenekli insanların önünü keserlerse çorum da durmazlar.

Avatar
Corumlu bir vatandaş 2020-11-28 12:52:47

Dısarıdan bakınca bu insanlar beyaz gomlekli saglik calisanı olarak gorülebilir .Ama her biri inanılmaz yollar katederek buralara geliyorlar.Ve hayat boyu her hastasının sorumlulugunu kendi ailesiymis gibi tasıyıp onları saglıklarına kavuşturmak icin gece gunduz cabalıyorlar.Bizlerde herbirimiz bir birey olarak bu degerli insanlara sahip cıkalım.