Bu da ilk oldu

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa kapalı dalak koruyucu ameliyat yapıldı.

05 Ağustos 2022 Cuma 10:18
Bu da ilk oldu

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa ‘’Laparoskopik Dalak Koruyucu Distal Pankreatektomi’ ameliyatı gerçekleştirildiği bildirildi. Aynı ekibin daha önce yemek borusu, mide, kalın bağırsak kanserleri ameliyatlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

KANSER TESPİT EDİLDİ

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; karın ağrısı, kilo kaybı şikâyetleri ile Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran Ş.S. isimli 51 yaşındaki kadın, hastanın yapılan muayene ve radyolojik tetkiklerde pankreas orta ve kuyruk kesiminin içinde olan kanser tespit edildi.

KAPALI YÖNTEM OPERASYON

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Ertuğrul Gazi Alkurt ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Veysel Barış Turhan tarafından Çorum’da ilk kez ‘Dalak koruyucu distal pankreatektomi’  ameliyatı kapalı yöntem ile yapıldı. Kanserli dokunun tamamı başarılı şekilde çıkartıldı. Hasta ameliyat sonrası 5. günde sorunsuz bir şekilde taburcu edildi.

YİNE AYNI EKİP

Daha önce de aynı ekip tarafından kapalı yöntemle yemek borusu, mide, kalın bağırsak kanserleri ameliyatlarının da başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: ”Kapalı cerrahiler deneyimli bir ekip gerektiren iyi sağlanmış hastane koşullarında yapılması gereken ameliyatlardır. Ayrıca kapalı kanser ameliyatları erkenden ayağa kalkılabilen, daha az ağrı ve kanama yaşanan ameliyatlardır. Hastaların ameliyat sonrası konforu da kapalı yöntemle yapılan ameliyatlar sonrası artmaktadır. Büyük merkezlerde yapılan bu özellikli laparoskopi becerileri gerektiren ameliyatlar hastanemiz Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.”dedi.

HASTAYA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Öte yandan Vali Yardımcısı Tamer Orhan, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ve Başhekim Doç. Dr. Sinan Zehir, hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Son Güncelleme: 05.08.2022 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Helal olsun 2022-08-05 12:15:12

Bu ekibi tebrik ederim.Bunlarin kıymetini bilelim.Corumda kalmalarini sağlayalım.Boyle ekibe corumlular olarak sahip çıkalım.

Avatar
Nevzat Bolat 2022-08-05 12:22:06

Başta Ertuğrul Gazi Alkurt olmak üzere bütün ekibi tebrik ediyorum. Bu hekimlere imkan verildiğinde daha büyük başarılar elde edeceklerine inanıyorum. Helal olsun size verilen emeklere...

Avatar
Opdr Semih temel 2022-08-05 18:45:16

MaasAllah maasAllah