Bugün Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü

Çorum Özel Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgili, empati, saygı ve hoşgörüye dikkat çekti

28 Nisan 2018 Cumartesi 12:44
Bugün Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü

Çorum Özel Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgili, 28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, sağlıklı bir hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etkenin doğru iletişim kurulması olduğunu hatırlatarak, empati, saygı, hoşgörüye dayalı iletişimle daha iyi ve daha çabuk hizmet gerçekleşebileceğini söyledi.

“Vatandaşlarımız, hasta haklarını doğru bir şekilde bilmeli aynı zamanda sorumluluklarının da farkına varmalıdır.” diyen Başhekim Bilgili, açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi; “Sağlık çalışanlarımız ve hastalarımız hak, sorumluluk ve görevlerini yerine getirdiği ve ilişkilerde karşılıklı saygı devam ettiği takdirde üzücü haberlerle karşılaşmayacağımızı ümit ediyoruz. Bir toplumsal sorun olan, sağlık çalışanına yönelik şiddet ancak kararlı bir devlet politikası uygulanmasıyla, vatandaş ve sağlık çalışanı el ele vererek sona erdirilebilir.

SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDETİN YASAL BOYUTU DA VAR

Sağlık çalışanına uygulanan şiddet, tehdit ve hakarete karşı hukuksal hak arama yöntemleri uygulamaya konmuştur. Bundan sonra şiddete maruz kalan sağlık çalışanları için savcılık, suçu öğrenmesiyle beraber herhangi bir şikâyete gerek kalmaksızın soruşturma işlemlerini de başlatacaktır.

İnsana karşı saygının, hoşgörünün, dayanışmanın, paylaşma gibi değerlerin güvenli bir yaşamın temel taşları olduğunu unutmamak gerekir. Yaşamın temelini korumak için her türlü olumsuz çalışma koşullarına rağmen, gece gündüz demeden özveriyle hizmet vermeye çalışan hekimlerimize, hemşirelerimize ve sağlık çalışanlarımıza sahip çıkılması gerekmektedir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165