Burası Çorum, hekimler iş bıraktı

Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın katledilmesine tepki gösteren hekimler ve sağlık çalışanları iş bıraktı.

07 Temmuz 2022 Perşembe 14:36
Burası Çorum, hekimler iş bıraktı

Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın katledilmesine tepki gösteren hekimler ve sağlık çalışanları iş bıraktı.

Sabah saatlerinde Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan doktorlar ve sağlık personeli, Çorum Tabip Odası, Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen, Sağlık Emekçileri Sendikası, Öz Sağlık İş, Genel Sağlık İş ve Çorum Aile Hekimleri Derneği adına ortak yapılan basın açıklamasına destek verdi.

Basın bildirisini Tabip Odası Başkanı Dr. Özgür Koçak yaparken, Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Uzm.  Dr. Ekrem Karakaya’nın silahlı bir saldırganın saldırısına maruz kalarak hayatını kaybetmesi protesto edildi.

Son Güncelleme: 07.07.2022 20:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hedef 5071 2022-07-07 19:34:45

Fevzi sakin ol dostum :) kurtlar vadisine ara ver etkiliyor seni

Avatar
FEVZİ 2022-07-07 15:57:22

Sağlıkta iş bırakma,iş yavaşlatma olmaz.Reis gereğini yapacaktır.

Misafir Avatar
Tuncay 2022-07-07 20:41:28 @FEVZİ

Fevzi efendi,Sağlıkçılar her gün şiddete,tehdite hakarete maruz kalıyor.Bunlardan haberin var mı?Boş Boş sallıyorsun.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Emekli Çorumlu 2022-07-07 19:41:49 @FEVZİ

Fevzi kardeş nasıl yapacak ben”ekonomistim”dedi şimdide doktorum diyip tedavimi edecek

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mustafa 2022-07-07 14:53:16

"hastamızı götüremedik, randevumuz kaçtı, mağdur olduk bık bık" diye ötecekler için peşin yorum yapıyorum. ileride kendini, ananı ya da babanı götürebileceğin bir doktor olsun istiyorsan 2 gün dişini sıkacaksın hatta sen de o doktorların yanında eylemde olacaksın...

Avatar
İyi yapıyorlar 2022-07-07 15:40:54

Hekime kalkan eller kırılsın
Doktor bize gülmedi tersledi ama bazı doktorlar da hakediyor diyen herkes de potansiyel katildir

Avatar
Emekli 2022-07-07 21:05:40

Saglik çalışanları dahil her türlü şiddete lanet olsun. Yaşamını yitiren Hekim'e Allah'tan rahmet diliyorum. Kolay yetişmiyorlar elbette ki. Ancaaak;
Bu durumu istismar etmek te pek hoş değil. Yani iş bırakmak hiçte hoş değil. Hepimiz onlarin yanındayız elbetteki. Bakın her gun bir kaç Mehmehmrtçigimiz bu vatan için şehit oluyor. Hic kimse bu kadar duyarlı olmadıği gibi ne Askerimiz, ne Polisimiz iş bırakmıyor. Yani böyle bir şey söz konusu dahi olmuyor. Allah onlardan razı olsun. Her türlü şiddete, cinayete lanet olsun

Avatar
Vatandaş 2022-07-09 10:20:09

Annem ameliyat oldu taburcu olurken 10 gun sonra dikişler alınacak gelirken randevu alın denildi.Ameliyat eden doktora randevu alamadık dikisleri acilde aldırmak için gittik almadılar genel cerrah servisine yönlendirdiler doktor odasında doktorların kahkaha sesleri antreden duyuluyordu doktor arkadaşlarına çok üzüldükleri belliydi asistan beni azarladı doktor odasına hastayı getirme dışarıda bekle grevdeyiz dedi ordan ayrıldık özel hastanenin acilin de annemin dikislerini aldirdik Özel hastanedekiler de doktor onlar neden grev yapmadı.Vatandaşı mağdur etmeye hiç bir doktorun hakkı hakkı olamaz

Avatar
Vay arkadaş 2022-07-07 23:09:37

Bu olayın istismar edildiğini mi düşünüyorsunuz? Askerlik polislik çok kutsal mesleklerdir, bu iki mesleğin amacı kabaca kötülerle mücadeledir, bunu yaparkende gerekli techizat silah vs ile işlerini yaparlar, amaçları karşıdaki tehditi yok etmektir ya da yakalamaktır, karşıdaki haindir canidir teröristtir. Hiçbir vatan evladının ayağına taş değmesin, Allah hepsinden razı olsun.
Lakin doktorun görevi karşısındaki hastasının derdine derman olmaktır. Karşısındaki hastadır, bunu yaparkende elinde en fazla steteskopu vardır. Amaçları insani şartlarda karşısındakine yeterli vakti ayırıp şifa vesilesi olmaktır. Gecesi gündüzü bunun içindir.. Her nefs de ölümü tadacaktır. Hiçbir doktor hastasının ölmesini sakat kalmasını istemez ama komplikasyon denilen istenmeyen durumlar da tıpta vardır. Ölümler olmuştur olacaktır. Gerekli tıbbı müdahaleye rağmen bunlar maalesef olmaktadır. Karşıdaki hasta veya yakınının doktoru öldürmesi ile askerimizi teröristin şehit etmesi aynı kefede değildir. Kaldı ki tim ile operasyona giden birçok sağlık çalışanı da vardır. 3 dk da 5 dk da bir hasta bakmaya zorlanan kişileri eleştireceğinize sistemi eleştirin. Bazı doktorlar dayağı hak ediyor, kardeş bazı doktorlar dayağı hak ediyorsa birçok hasta yakını da dayağı hak ediyor, ne yapalım durmadan kavga mı edelim. Bazı öğretmenler dayağı hak ediyor, hoop gidelim dövelim, bazı esnaf dayağı hak ediyor, hoop gidelim dövelim, bazı devlet memurları dayağı hak ediyor, gidelim onları da dövelim. İyi mi, çözüm bu mu?

Avatar
Hakan 2022-07-07 23:17:21

Neden şimdiye kadar iş yavaşlatma yapıyordunuz bunuda açıklayın.hastaların suçu ne.