Ceylan, Çorum’daki vaka durumunu açıkladı

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, koronavirüste Çorum'daki son durumu açıkladı.

28 Mayıs 2020 Perşembe 17:15
Ceylan, Çorum’daki vaka durumunu açıkladı

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, korona virüs salgından dolayı Çorum’da pozitif vaka sayısının bir elin parmaklarını geçmeyecek şekilde azaldığını bildirdi.

Ceylan, Olimpik Yüzme Havuzu’nda yaptığı incelemelerin ardından AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ünal Nalçacı ile birlikte Gençlik Merkezi’ni de ziyaret etti.

Tüm dünyanın bir numaralı gündemi olan koronavirüs salgını ile ilgili Çorum’daki son durum hakkında bilgi veren Milletvekili Ceylan, “Şuanda ilimizdeki vaka sayısı 1 elin parmaklarını geçmeyecek kadar azalmış durumda. Koronavirüs salgının ilk günlerinde ilimizde mevcut iki hastane vardı. Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni gözden geçirdik ve pandemi için Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemizi bu iş için uygun gördük. Buna karşılık doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın da yeterliliğini gördük” dedi.
18 yıldır sağlık sektöründe yaptıkları dönüşümlerin sonucu bu sürecin tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da gayet başarılı bir şekilde götürüldüğünü dile getiren Milletvekili Ceylan, “Şu an ilimizde vaka sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azaldı. Buna karşılık ne yazık ki, 9 vatandaşımızı kaybettik. Bunların bazıları yurt dışı ve umreden gelen insanlarımızdı. Kendilerine başsağlığı, yakınları ve ailelerine de sabırlar diliyorum. Halen hasta olanlara da acil şifalar diliyorum. Cenabı Allah bizi bir daha böyle sınavlara tabi tutmasın” diye konuştu.

Bu süreçte görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan başta Sağlık İl Müdürü ve tüm sağlık çalışanlarını canı gönülden kutladığını belirten Ceylan, “Allah onlardan razı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 18 yıldır sağlık alanında yürüttüğümüz çalışmalar ortadadır. Bazı şeyleri anlatmamıza rağmen anlamayanlara inat, ülkemiz gelişmiş diye tabir edilen birçok ülkeden sağlık alanında çok ama çok ileride olduğunu bu süreçte gayet iyi kanıtlamıştır” dedi.

Ceylan ayrıca, şu an Çorum’da tedavi gören 1 entübe hasta bulunduğunun da altını çizdi.

61 BİN VATANDAŞA 63 MİLYON DESTEK SAĞLADIK

20 Mayıs’tan bu yana Çorum’da 60 bin 591 kişiye 63 milyon liralık destek sağladıklarını hatırlatan Ceylan, bunların içerisinde 1, 2 ve 3. Fazlarla 1000’er liralık yardımların da yer aldığını kaydetti. Ceylan, esnek çalışma yardımları ve nakdi verilen yardımların da buna dahil olduğunu ifade etti. Kendilerinin sosyal devlet anlayışı gereği bütün bunları yapmalarının yanında Çorum Belediyesi’nin de 250 lira nakdi ve gıda yardımı yaptığını vurgulayan Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sosyal yardımlaşma kanalıyla da gıda yardımlarının devam ettiğini dile getirdi.

Ceylan, bu tür yardımların bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 31.05.2020 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengo 2020-05-28 18:40:03

La bi git artık Alp ye oy verdim ama bu kendini benden üstün görene vermem

Avatar
Bay bilen! 2020-05-28 19:06:44

Doktor atamasından terfimi etmiş? Basın sözcülüğüne?

Avatar
tolga 2020-05-28 18:03:28

Vaka sayısını bilmece yada dört işlemli matematik problemi olarak sorsaydın bizde sayıyı hesaplamaya çalışsaydık.

Avatar
Ahmet 2020-05-29 00:06:24

Piyasayı canlandırmaya çalışıyorlar belli değil mi. Sayı verilirse insanlar tedirgin olur. Dışarı çıkmaz alışveriş yapmaz. Kene gibi. Vakaları söyleme birşey yok gibi gözüksün. Herşey maneviyat değil her şey maddiyat.

Avatar
Cesur 2020-05-29 04:34:18

Sn Vekil vaka sayısı bırak Sağlık İl Müdürü veya Başhekim açıklasın Yüzme havuzu tadilat yapılıyor ihaleyi alan firma mecbur bitirecek bunları kendin yapıyormuş gibi açıklamanı anlayamadım Hastanede gel gör Onkoloji Servisine bir Dr var hastaların çektiğini hani Kanser hastaları İçin ek bina Ne oldu

Avatar
GERÇEK SÖYLER 2020-06-03 09:03:02

şimdide bilim kurulu üyesi mi oldu da pandemi açıklaması yapıyor.Kardeşim bırak ta sağlık müdürü açıklasın sana ne oluyor Bu ne kendini beğenmişliktir.Vekil olabilirsin herkes görevini yapsın.

Avatar
Vatandaş 2020-05-28 18:55:41

Vaka sayısıyla ilgili hiçbir şey dememiş. O kadar haberin özeti 1 entübe . Diger şeyleri zaten biliyorduk!

Avatar
Aycan 2020-05-28 20:43:54

Çorum vaka sayısını devlet sırrı gibi saklıyorlar bütün iller yayınlarken çorumu saklıyorlar

banner165