Ceylan ve Ahlatcı’dan Başhekim’e, ‘Minnettarız

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli'yi ziyaret eden Ceylan ve Ahlatcı, salgın sürecinde fedekarca görev yapan sağlık çalışanları için 'Minnettarız' dedi.

21 Aralık 2020 Pazartesi 20:53
Ceylan ve Ahlatcı’dan Başhekim’e, ‘Minnettarız

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti.

Bazı parti yöneticilerin de hazır bulunduğu ziyarette, Başhekim Prof. Dr. Mesut Sezikli ile görüşen Ceylan ve Ahlatcı,  koronavirüs salgını sürecinde fedakarca görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, “Minnettarız.”dedi.

Hastane ziyaretinde ayrıca, Sağlık-Sen Çorum Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Ceylan ve Ahlatcı, “Sağlık çalışanlarına yönelik yeni düzenlemeler nedeniyle Sn.Cumhurbaşkanımıza iletilmek üzere selamlarını aldık. Her biri birer kahraman olan sağlık çalışanlarımız ile gurur duyuyoruz.”dedi.

ÇORUM’DA VAKA SAYISI DÜŞTÜ

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin ve uygulanan kısıtlamaların faydalı olduğunu belirterek, Çorum’da vaka sayısında önemli bir düşüş yaşandığını açıkladı.

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Başkanı Ahmet Saatci ve beraberindeki heyetin ziyareti sırasında konuşan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgıyla ilgili son gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da bakanlıkların talimatları doğrultusunda koronavirüs salgınıyla mücadele için her türlü tedbirin alındığını dile getiren Milletvekili Ceylan, özellikle de son zamanlarda Cuma akşamı başlayıp, Pazartesi sabahı sona eren tüm ülke genelindeki sokağa çıkma kısıtlamasının çok faydalı olduğunu ifade etti. Bakanlığın verilerine bakıldığında Türkiye genelinde vaka sayısında yaşanan düşüşün Çorum’a da yansdığını hatırlatan Ceylan, bir ay önce günlük pozitif vaka sayısının binin üzerinde olduğunu, ancak tedbir ve kısıtlamalarla birlikte bu sayının çok önemli bir şekilde düştüğünü kaydetti.

Çorumlular’dan kısıtlamalara riayet etmelerini, tedbiri elde bırakmadan mücadeleye devam etmelerini isteyen Ceylan, şöyle dedi; “Salgınla mücadele hepimizin görevi. Hep birlikte mücadele etmeliyiz. Alınan tedbirler ve kısıtlamaların hepimiz için olduğunu unutmayalım. İnanıyorum ki, önerilen maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ettiğimiz takdirde bu illetten en kısa sürede kurtulacağız. Tüm hemşehrilerimden biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum. Sağlık çalışanlarının da Covid-19 ile mücadele sırasında çok büyük fedakarlıklarına şahit olduk. Koronavirüs salgını ile mücadelede sağlık çalışanlarının çok büyük emekleri var. Fedakarca çalışan tüm sağlıkçılarımıza sizlerin aracılığı ile teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun”

SAĞLIK-SEN TEŞEKKÜR ETTİ

Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri ile birlikte sağlık çalışanlarına vazife malullüğü ve meslek hastalığı haklarının tanınması nedeniyle Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’ya teşekkür etti.

Sağlık çalışanları, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda, vazife malullüğüyle ilgili düzenlemeden memnun kaldıklarını ifade etti.

Milletvekili Ceylan, ilgili kanunda yapılan düzenleme ile sağlıkçılara verilen hakların bir lütuf olmadığını, aksine tüm sağlık çalışanlarının bunu hak ettiğini belirtti.  Sağlık çalışanlarının özellikle de pandemi sürecinde çok büyük fedakârlıklarla çalıştıklarının anlatan Milletvekili Ceylan, “Hayat kurmak adına canlarını ortaya koyan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim. Ayrıca bu süreçte Hakk'ın rahmetine kavuşan tüm sağlıkçılarımızın mekanı cennet olsun, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”dedi.

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda sağlık çalışanlarının özlük haklarında vazife malullüğü ve meslek hastalığıyla ilgili yasal düzenlemelerin yapıldığını hatırlatarak, düzenlenenin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.
Sağlık çalışanlarının pandemi sürecindeki özverisine minnettar olduklarının dile getiren Ahlatcı, her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını vurguladı.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Ahmet Saatcı da, sağlıkla ilgili her konuda kendileriyle her zaman iletişim halinde bulunan, Çorum’un ihtiyacı olan konularda ve sıkıntıların giderilmesinde mesai mefhumu gözetmeyen Ceylan ve Ahlatcı’ya teşekkür etti.
Saatci, Vazife Malullüğünün çıkmasında ve kreş, okul öncesi eğitim kurumlarının açılmasında emeği geçen herkese sendika ve üyeleri adına şükranlarını iletti.

Son Güncelleme: 22.12.2020 00:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fevziye 2020-12-22 10:45:31

uyanıksın ya duruma göre bir tarafa geçersin.3600 ek göstergedeki maddi zararı kapatırsın.

Avatar
selma 2020-12-23 06:00:27

genel cerrahide babam ameliyat oldu.serum bitiyor değiştirmek için 30/40 dakika bekliyorsun.sorumlusuna söylüyorsun bekle gelirler diyor.birde oraya ayın en başarılı servisi yazısı asmışlar.diger sağlık çalışanlarımızın özveli çalıştıklarını düşünerek şükranlarımızı sunuyorum.kendilerine minnettarız.Allah yardımcıları olsun.

Avatar
Güvensiz ekip 2020-12-22 08:21:41

Bir birini surenler. Bir birinin koltugundan alaşa etmeye calisanlar. Bir birine sozler edenler hepsi bu karede. Cikmislar hak aramaya kalkisiyorlar.

Avatar
Kerim 2020-12-22 14:32:03

Bu asc il ilgili meşhur bir benzetme var kulaktan kulağa dolaşan diyorlarki asc birisini kucaklıyorsa kucakladığı adamın arkasındaki adamın muhalifine göz kırpar. Bu ne menem zübükce bir siyasettir. Allahım sen aklıma mukayyet ol ! Mesela asc degilmi Bu başhekimi, Bu sağlıkçılar al aşağı etmek isteyen.

Avatar
fevzi 2020-12-22 07:26:39

Seçimi kaybedeceğini anlarsa,can gırtlaga dayanırsa 3600 ek gösterge çıkar.yoksa hayal olur.

Avatar
Saglik 2020-12-22 16:49:11

Asc ve hastane yönetiminin pilakete ihtiyaci yok sayin swndika başkani. Sağlık sen üyelerinin morele motivasyona ihtiyaci var. Birak sow peşinde koşmayi, kim yarasina merhem sürdün onu acikla

Avatar
Şuayip 2020-12-21 23:23:02

Bunlar karın doyurmuyor.Covid19Meslek hastalığı olarak kabul edilsin.3600 Ek gösterge verilsin. Bizde size minnettar olalım!