CHP'den 'acilen çözün' çağrısı

Çorum'da CHP yöneticileri hastanede hekim noksanlığı, kanser tedavi merkezi ve güney kampüsün yapılandırılmasına dair görüşlerini dile getirdi.

02 Eylül 2021 Perşembe 14:58
CHP'den 'acilen çözün' çağrısı

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık hizmeti sunumundan kaynaklanan noksanlıklar, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin yapımının gecikmesi ve Güney Kampüsü’nde sağlık üniversitesi yapılandırılmasına dair görüşlerini dile getirdi.

Hastane Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi inşaatı önünde yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

BAZI BRANŞLARDA HEKİM NOKSANLIĞI

“Türkiye’nin her yerinde yaşandığı gibi Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeteri kadar uzman doktor olmadığından dolayı hastalarımız 182 Alo Randevu hattını aradığında 15 gün sonrasına ancak randevu veriliyor yada bazı doktorlarımızdan hiç randevu alamıyorlarB (Bu durumdan dolayı maddi yetersizliklerine rağmen hastalarımız özel hastanelere gitmek zorunda bırakılıyor.)

Doktor yetersizliğine örnek verecek olursak 7.ayda bir vatandaşımızın geçirmiş olduğu iş kazası sonucu tek göğüs cerrahı olması ve o günde doktorun izinli olması sebebiyle hastamız 14 saat bekletildikten sonra ancak Ankara’ya sevki yapılabildi.

Radyoloji uzmanı yetersizliği sebebiyle  ultrason çekimleri için 3 ay sonrasına gün verilmekte. Ayrıca heyet raporu alacak olan hastalarımızda aynı sorunu yaşamaktadırlar.

Çorum’da Devlet Hastanesi tekrar hizmete açılmadığından halkımız siyasilerden ya da yetkililerden torpil aramak zorunda bırakılıyor. Bu durumdan halkımız çok rahatsız. Bu sorunların acilen çözülmesi gerekmektedir. Pandemi döneminde özveriyle canı pahasına çalışan sağlık emekçilerimize de ne kadar teşekkür etsek azdır.

ONKOLOJİ TANI VE TEDAVİ MERKEZİ

Bundan tam bir yıl önce 01.09.2020 tarihinde düzenlenen temel atma töreninde buranın 180 günde tamamlanacağı müjdesi verilmişti. Çorum Halkı adına bizde çok mutlu olmuştuk. Fakat ne hikmetse bir yıl geçmesine rağmen burası temel halinde kaldı.

Araştırmalarımız sonunda 24.09.2021 tarihinde tekrar bir ihale ilanı verildiğini gördük. Burada da Onkoloji Merkezinin arsa tahsisinden sonra 320 iş gününde teslim edileceği ifade ediliyor.
Burada Çorum’da yarım kalan havaalanı, hızlı tren, Mersin-Ankara-Çorum-Samsun arası yük treni projesi, Polis Okulu, Acemi Birliği, spor salonu, belediye hizmet binası, tarımsal sulama projeleri, Alacahöyük Hitit Barajı gibi yılarca beklemeyelim.

Her gittiğimiz  açılışlarda, toplantılarda ve hatta düğünlerde bile bu projenin yüzyılın projesi olduğu söyleniyor, fakat daha ihalesi ayın 24 Eylül’de yapılacak.

GÜNEY KAMPÜSÜ

2009-2010 öğretim yılında açılan Hitit ÜniversitesiTıp Fakültesi öğrencileri Ankara Gazi Üniversitesi’nde öğrenim gördüler. 2017-2018 yılından itibaren Çorum’da Hitit Üniversitesine bağlı Fen Edebiyat Fakültesinin bir kısmında yetersiz koşullarda eğitim ve öğrenim görmektedirler.

Hitit Üniversitesi’ne 461 dönüm alan Güney Kampüsü yapılmak üzere tahsis edildi.
2018 yılında temel atılacağı ifade edilen Güney Kampüsü tam bir Sağlık Merkezi olarak düşünülmüş, ilimizin çehresini değiştireceğini umduğumuz bir proje olmuştur.

Burada Tıp Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Kongre Merkezi, 200 Yataklı Hastane, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Deney Hayvanları Araştırma Merkezi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Spor Salonu, Yüzme Havuzundan oluşan bir sağlık merkezi yapılması projede bulunmaktadır. 6 Ekim 2020 tarihinde Hitit Üniversitesi Güney Kampüs Altyapısı ve Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Mimari ve Mühendislik Projelerinin Hazırlanması İşi ihale edilmiştir.

Bu projeyi Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok önemsiyoruz ve bir an önce tamamlanması için her türlü çalışmanın yapılmasını talep ediyoruz. Laf değil iş istiyoruz. Pandemi döneminde yaşananlar genel anlamda bilimin ve bilimsel çalışmaların önemini ve vazgeçilmezlik özelliğini bizlere bir kez daha hatırlatmıştır. Üniversiteler sosyal, kültürel, bilimsel ve teknolojik kalkınma için gerekli olan önemli temel kuruluşlardır.

Maalesef ki; üniversitemiz istenilen seviyeden oldukça uzak olup gençlerimizin tercih ettiği bir üniversite değildir. Fakültelerin bir çok bölümleri açılamamış, açılanlarda da bir çok sorunlar ve eksiklikler bulunmaktadır. Bunun en önemli sebeplerinin başında alt yapının yapılamamış olmasıdır.  Alt yapı öğrenme, öğretme, çalışma ortamlarıdır. En önemli alt yapı insan alt yapısıdır. İdari personellerin tercih edeceği bir il olmamız gereklidir. Çorum’u çağdaş bir bilim merkezi yapmak için bu projenin takipçisi olacağız.”

Son Güncelleme: 03.09.2021 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hekim 2021-09-02 16:37:34

Hekim maaşı taşeron işçiden düşük olduğu sürece hizmet beklemeyin.. Gidin diş hastanesine hekimlerin maaş bordrosuna bir bakın

Avatar
Hekime cevap 2021-09-02 19:48:29

Taseronun aldığı üç kuruşa bile göz diktiniz gece mesailerini kaldırın döner paramız azaldı diyin........
Senin zihniyetine yazıklar olsun

Avatar
Hekim maaşları 2021-09-02 21:09:04

Ailemde hekim olduğu için biliyorum evet bazı hekimlerin maaşı işçi maaşlarından düşük. Bilmeyen konuşmasın.

Avatar
Eyt 2021-09-02 17:28:51

Eyt ye çözüm bekliyoruz

Avatar
Çorum'lu 2021-09-02 15:40:37

20 senedir, Çoruma yapılanları ve Çorumun komşu illerine yapılanları karşılaştırıyorum. Çorum her zaman Üvey evlat. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....

Avatar
HEKİME diyorum 2021-09-02 18:34:16

Kardeşim sen dalgamı geçiyorsun. Doktor taşeron işçiden az maaş alamaz. Alıyorsa 2 sinin maaşını da yaz millet bilsin ve inansın. HAYRET yani olacak iş değil bu.

Avatar
Binevler 2021-09-02 22:27:17

Binevler unutuldu yazıklar olsun

Avatar
Çorumlu 2021-09-03 03:13:28

Çorumlu siyasiler iş yapamaz Ankara’da, orayı da kaydırın Yozgat'a,,