Coca-Cola'nın formülü araştırılıyor

Sağlık Bakanlığı Coca-Cola'nın gizli formülünün peşinde.

29 Haziran 2013 Cumartesi 10:03
 Coca-Cola'nın formülü araştırılıyor

Ürünlerin piyasa denetimi sırasında elde edilen ticari sır niteliğindeki veya fikri ve sınai mülkiyet hakkına ilişkin bilgiler, insan sağlığı ve güvenliğinin gerektirdiği hallerde ifşa edilebilecek.

Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında yönetmeliğin yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yetkili kuruluşlar, denetimler sırasında temin ettikleri ve ticari sır niteliğindeki veya fikri ve sınai mülkiyet hakkına ilişkin bilgilerin gizliliğini korumak için gerekli tedbirleri alacak.

Formülü isteyecek mi?

Piyasa gözetimi ve denetimi yetkili kuruluşların görev ve sorumluluğunda olacak. Yönetmelik "Coca-Cola içtikten sonra sağlığında bozulma olduğunu iddia eden birinin şikayeti üzerine formülü sır gibi saklanan Coca-Cola'dan da formülü istenebilecek mi?" sorusuna neden olurken Sağlık Bakanlığı'nın Coca Cola'nın ünlü formülünün peşinde olduğuna dair de espriler yapıldı.





Son Güncelleme: 29.06.2013 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165