‘Çok önemli, dikkatle okuyalım’ diyerek duyurdu

Aile Hekimi Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, 65 yaş ve üstünde kronik hastalığı olan vatandaşlar için önemli bir duyuruda bulundu.

11 Eylül 2020 Cuma 15:15
‘Çok önemli, dikkatle okuyalım’ diyerek duyurdu

Aile Hekimi Dr. Neslihan Hüsülüogulları, Aile Sağlığı Merkezlerinde aile hekiminiz tarafından Prevenar 13 (Zatüre aşısı) 65 yaş üzeri ve 65 yaşın altında kronik hastalığı olanlara (diyabet, astım, KOAH, kalp damar hastalığı, kanser gibi) sadece bir defa yapılacağını duyurdu.
Hüsülüoğlu, sosyal medya hesabından ‘çok önemli lütfen dikkatle okuyalım’ başlığında yaptığı paylaşımda şu bilgileri aktardı:
"Aile Sağlığı Merkezlerinde aile hekiminiz tarafından Prevenar 13 (Zatüre aşısı) 65 yaş üzeri ve 65 yaşın altında kronik hastalığı olanlara (diyabet, astım , KOAH , kalp damar hastalığı, kanser gibi) sadece bir defa yapılacak.
65 yaş altı için sadece Hipertansiyon aşı için kabul edilen kronik hastalık değildir.
***Burada yapılan Zatüree aşısı COVİD 19 ( CORONA) salgın hastalığına karşı KORUYUCU DEĞİLDİR.
***COVİD 19 Enfeksiyonuna yakalandığınızda COVİD 19 zatüresi olmanızı ENGELLEMEYECEKTİR.
***Bu aşı sadece tek bir bakteri enfeksiyonuna karşı koruyucudur. O nedenle yapıldığında hiç Zatüre olmayacaksınız anlamına gelmez. Başka bir bakteri veya virüs ile yine de Zatüre olabilirsiniz.
BU NEDENLE AŞI OLSANIZ DAHİ;
***MASKE TAKMAYA DEVAM EDİN.
***İNSANLARLA MESAFENİZİ KORUMAYA DEVAM EDİN.
***AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ VE HASTANELER DAHİL ÇOK ELZEM OLMADIKÇA KALABALIK ORTAMLARA GİRMEYİN.
***EL YIKAMA VE GENEL HİJYENİNİZE DİKKAT EDİN.
LÜTFEN AŞI YAPILDI DİYE COVİD 19 a KARŞI KORUNUYOR OLDUĞUNUZU DÜŞÜNMEYİN.
Ayrıca doktorunuz sizi aşıya davet etmeden Aile sağlığı merkezlerine başvurup tehlikeli kalabalık ortamlara neden olmayın.”

Son Güncelleme: 11.09.2020 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165