Çölyak Derneği keşfe çıkıyor

Çorum Çölyak Derneği yönetimi Gaziantep’te 4 günlük inceleme gezisine katılıyor.

16 Aralık 2019 Pazartesi 14:33
Çölyak Derneği keşfe çıkıyor

Çorum Çölyak Derneği’nin Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın Hareketlilik&Ağ Oluşturma desteğinden ‘Gaziantep Gastronomisinde Glutensiz Keşifler’ isimli projesi kabul edildi. Gaziantep’te gelecek hafta gerçekleştirilecek 4 günlük inceleme gezisinin tüm masrafları ‘Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’ tarafından karşılanacaktır.

ÇÖLYAK'TA ÖN PLANDAYIZ
Çölyak Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Gaziantep Gastronomisinde Glutensiz Keşifler isimli projemizin onaylandığını duyurmanın mutluluğu içindeyim. Böylelikle şimdiye kadar hazırladığımız 5 projeden 2 tanesi Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından onaylanmış oldu. Bu bizim için çok güzel bir başarı. Türkiye’de Çölyak denilince ön planda bulunan ve çok faydalı çalışmalar yürüten bir dernek konumundayız. Çorum Çölyak Derneği olarak tüm Çölyak dernekleri ve çevre illerdeki çölyaklılarla iletişim halinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Daha önceden bir çok ilde düzenlenen çölyakla ilgili çalışmalara katılmıştık. Bu projemiz sayesinde Gaziantep’te de bir dizi faaliyet gerçekleştireceğiz ve Gaziantep Çölyak Derneği ile ikili ilişkilerimizi kuvvetlendireceğiz

GASTRONOMİNİN MERKEZİ GAZİANTEP

4 gün sürecek proje kapsamında öncelikle Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı’ndan oluşan resmi kurum ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı ve Türkiye’de ilk korumalı işyeri olan ‘Glutensiz Bir Başka Kafe’yi inceleyip glutensiz ürün imalathanesi, servis alanı ve çalışanları hakkında bilgi edineceğiz. Glutensiz baharat, tahıl, karabuğday, firik, kinoa, sordun ve darı gibi glutensiz hammaddelerin bulunduğu ”Almacı Pazarı” ve ”Kale Altı Bölgesi” incelemeyi planladığımız yerler arasında. Gastronoinin merkezi olarak bilinen Gaziantep’te bu yerleri ziyaret ederek araştırılması ile gerçekleştireceğimiz çalışmamızla; glutensiz yiyecek imalatını incelemek,yeni glutensiz ürünlerin yapımını öğrenmek, üretilen glutensiz ürünlerin pazarlanmasını gözlemlemek ve incelemelerimizin neticesinde edindiğimiz bilgileri Çorum’da çalışmalarımızda kullanmayı düşünüyoruz. Bu sayede ilimizdeki çölyaklılara bilgi, beceri ve donanım kazandırmayı ve glutensiz ürünlere kolay ulaşabilmeyi sağlamayı amaçlıyoruz.

Derneğimize büyük katkısı olacak Gaziantep Gastronomisinde Glutensiz Keşifler projemizi hayata geçirmemizi sağlayan Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı yetkililerine, Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu olarak teşekkürlerimizi sunuyor önümüzdeki dönemlerde daha nice projede birlikte çalışmayı diliyoruz. Her şey çölyaklıların gönlüne göre olsun.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.