Çorum, %48’le ilk sırada

Çorum, dolaşım sistemi hastalıklarına bağlı ölümlerde yüzde 48 oranıyla birinci sırada yer aldı.

02 Mayıs 2019 Perşembe 15:06
Çorum,  %48’le ilk sırada

Çorum, dolaşım sistemi hastalıklarına bağlı ölümlerde yüzde 48 oranıyla birinci sırada yer aldı. TÜİK Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, 2018 yılı ölüm nedenleri istatistiklerini açıkladı. Akyol'un verdiği bilgilere göre en çok ölüm nedeni olan dolaşım sistemi rahatsızlıkları yine ilk sırada yer alırken, dolaşım sistemi hastalıkları nedeniyle gerçekleşen ölümlerin yüzde 39,7'sinin ise iskemik kalp hastalığı oluşturduğunu belirtti. 
TÜİK tarafından yayınlanan 'Ölüm Nedeni İstatistikleri' 2018 verilerine göre ölüm nedenlerinde ilk üç sıra yine değişmedi. Ölüm vakalarının yüzde 38,4'ünü oluşturan dolaşım sistemi hastalıkları ilk sırada yer alırken, bunu yüzde 19,7 ile iyi ve kötü huylu tümörler ve yüzde 12,5 ile solunum sistemi hastalıkları izledi. 
Akyol iller bazında da şu bilgileri verdi: "İkamet edilen ile göre ölüm nedenleri incelendiğinde; 2018 yılında dolaşım sistemi hastalıklarına bağlı ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il sırasıyla; yüzde 48'le Çorum, yüzde 47,2 ile Denizli, yüzde 46,7 ile Adana, yüzde 46,2 ile Çanakkale ve yüzde 46,2 ile Afyonkarahisar olmuştur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.