Çorum'da 19 pozitif vaka var

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık Gündem'e yaptığı açıklamada, Çorum'da şu anda 19 koronavirüs vakası olduğunu açıkladı.

09 Haziran 2020 Salı 01:00
Çorum'da 19 pozitif vaka var

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık Gündem'de yer alan Mustafa Ulusoy imzalı habere göre, Kaya yaptığı açıklamada, Çorum'da şu anda 19 koronavirüs vakası olduğunu açıkladı.

Millevekili Kaya,  yaptığı açıklamada, "Çorum’da dün pazar günü  7, Pazartesi günü ise 12 kişide yeni vaka tespit edildi." ifadelerine yer verdi.

Normalleşme sürecinde Çorum’da artan vaka sayısına dikkat çeken Kaya, vatandaşları kurallara riayet etme konusunda uyardı. İlde vaka sayısının artmasından endişe duyduğunu vurgulayan Kaya şöyle devam etti “Koranavirüs tehlikesi devam ediyor. Normalleşelim derken fazla normalleştik. Çorum’da dün Pazar günü 7, bugün Pazartesi günü ise 12 kişide yeni vaka tespit edildi. Onun için maske takma, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Zorunlu olmadıkça kalabalık şekilde oturmayalım. Kalabalık ortamlara girmeyelim."

TEMAS ETTİKLERİ KİŞİLER DE TEST EDİLİYOR

Öte yandan koronavirüs testi pozitif çıkan yeni vakaların temas ettikleri kişilerin de tespit edilerek teste tabi tutuldukları öğrenildi.

Son Güncelleme: 09.06.2020 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eğitimci 2020-06-09 07:47:17

Bu kafayla az bile sokaklar pazarlar bana birşey olmaz diyen hemşire doktor polis katilleriyle dolu

Avatar
çorum19 2020-06-09 08:35:31

aferin çorum. böyle devam et(!). maske takanla alay et.acilen zorunlu maske uygulaması şart. yoksa okullar sınavlar falan çok zor olacak.İnşAllah insanlar akıllanır. çünkü devlet yapabileceği herşeyi yaptı. gerisi vatandaşta.

Avatar
Ahmet 2020-06-09 09:16:36

Devlet yapabileceği her şeyi yaptı diyen arkadaş, devlet daha pandemi devam ederken ekonomik sıkıntıdan dolayı tedbirleri kaldırdı, bir çok yetkili virüsün hasta etme etkisi düştü diyor 10-15 gündür. Vatandaşın hatası diyerek geçiştirilemez bu olanlar. Kaldırılan tedbirler, ağızdan çıkanlar zaten bunalmış olan vatandaşı pandemi bitmiş havasına soktu.

Avatar
Yasemin 2020-06-09 10:02:19

Bedelli mağduru yorumcu, askeriyemizin dünyada koronada başarılı olan ilk ülke olduğunu duymamış sin. Önce ve sonra 14 günlük karantinaya giriyorlar.

Avatar
Bedelli Mağduru 2020-06-09 08:35:41

Sayın vekilim ve kıymetli basın mensubu arkadaşlara sesleniyorum. Riskin hala devam ettiği şu günlerde asker celplerini sürdürmek ne kadar mantıklı? Binlerce kişi yollara dökülüp virüsü yayacak. Kışlalarda temas ortamı hat safhada olacak. Salgının yarattığı kriz ortamında iş kaygımız mevcut. Çoğumuzun asker dönüşü işi olmayacak.

Avatar
Mertçe 2020-06-09 13:12:09

ALLAH aşkına bu tedbirlere uyulmadığını nasıl göremediniz şimdi uyarı yapıyorsunuz. Mesela mübarek ramazan boyunca osmancık caddesinde nerdeyse maske takan yoktu. Bunun üzerine normalleşme başlattınız. İlde vaka artışı olursa bence tek sorumlu sizlersiniz.

Avatar
Çorumlu 2020-06-09 13:44:05

Acilen maske kullanımı zorunlu hale getirilmeli.Komşumuz Amasyada dahi maske zorunlu iken biz neyimize güveniyoruz da bizde zorunlu değil.Nüfusumuz Amasya'nin üç katı.Daha neyi bekliyoruz.Çocuklarimız yakın zamanda sınava girecek.Risk gittikçe büyüyor.

Avatar
Bedelli Mağduru 2020-06-09 15:01:35

Yasemin hanım evet ülkemiz salgın sürecinde pek çok alanda çoğu ülkeden daha iyi durumda. Ancak binlerce kişi binlerce km yol gidip gelecek. Bir vatandaşın 14 gün karantinadan çıktıktan sonra yolda hastalık kapıp size getirmeyeceği ne malum? Burada herkes mağdur olacak.