Çorum'da biri hariç acil çağrılar tek numarada

Ankara Yolu üzerinde bulunan Çorum 112 Acil Çağrı Merkezi hizmete açıldı.

27 Ocak 2021 Çarşamba 14:14
Çorum'da biri hariç acil çağrılar tek numarada

Ankara Yolu üzerinde bulunan Çorum 112 Acil Çağrı Merkezi hizmete açıldı.

112 Acil Çağrı Merkezi Vali Mustafa Çiftçi, İçişleri Bakanlığı Acil Çağrı Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Bahadır, İzleme Değerlendirme Daire Başkanı Şamil Kurgun, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Arif Pilgir ve 112 Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Özcan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

ACİL ÇAĞRILAR TEK NUMARADA

Valilik’ten yapılan açıklamada, acil çağırıların tek bir numarada toplandığı hatırlatılarak, şu bilgilere yer verildi;

“Bilindiği gibi ülkemizde yardım talep ve ihbarlar, çeşitli kurumlara ait 155-156-112-110-122-177 vb. acil yardım telefonlarına yapılmaktaydı. Ancak acil yardım numaralarının muhtelif ve çok sayıda olması nedeniyle (akılda kalıcılığı zorlaştırmak, acil durumlarda hatırlayamamak gibi) yardıma ulaşma konusunda zorluklar çekildiği bilinmektedir.

Bu sebeple tüm acil çağrıları tek numarada karşılamak, sevk ve koordinasyonu sağlamak üzere Bakanlığımız koordinesi ile Valiliğimiz bünyesinde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü kurulmuştur.

Ayrıca yazılım sistemindeki İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça gibi dört farklı dil desteği ile yabancı uyruklu kişilere ve turistlerimize acil yardım desteği verilebilmektedir.

Bunlarla birlikte telefon ile görüşme imkanı olmayan ancak, acil yardıma ihtiyacı olan kişiler kısa mesaj (sms) yolu ile de acil çağrı merkezi ile iletişim kurabilecek ve acil yardım hizmetine ulaşabileceklerdir.

Acil Çağrı Merkezimizde Sağlık, Jandarma, İtfaiye, Orman, ve Afad birimlerinin acil çağrıları 112 numarası altında karşılanmaya başlamış olup, Emniyet acil çağrılarının da kısa zamanda bu sisteme entegresi sağlanacaktır.”

Son Güncelleme: 02.02.2021 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BİR 2021-01-31 17:02:10

Hayırlı uğurlu olsun DEVLETİMİZE MİLLETİMİZE amiin