Çorum İHH işsiz kalanlara ulaşıyor

Çorum İHH koronavirüs salgınından etkilenen sahibi ailelere ulaşıyor.

08 Nisan 2020 Çarşamba 11:11
Çorum İHH işsiz kalanlara ulaşıyor

Çorum İHH koronavirüs salgınından etkilenen sahibi ailelere ulaşıyor.

Yapılan açıklamada, Çorum İHH’nin evinden çıkamayan yaşlı, hasta, yetim, işinden ayrılıp mağdur olmuş ihtiyaç sahibi yüzlerce  aileye hayırseverlerin desteği ile gıda ve hijyen paketi yardımı ulaştırmaya devam ettiği bildirildi.

EĞİTMENLER BİLGİLENDİRİYOR

Bu arada ilk yardım eğitimini tamamlayan, acil durum ve afet bilinci eğitmeni olan görevliler virüsten korunma ve hijyen konusunda bilgilendirmeler yaparak çok zorunlu olunmadıkça evden çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

İHH Başkanı Selim Özkabakçı, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Türkiye halkı, bütün dünyaya yardım etti. 30 yıldır İHH olarak sizin verdiklerinizle dünyanın her yerine ulaştık, 135 ülkeye gittik. İnsanların dertlerine çare olmaya gayret ettik. Fakat bugün Türkiye zor durumda, bu nedenle yardımlarımızın çoğunluğunu Türkiye’deki sıkıntıyı atlatana kadar buradaki halkımız için yapmaya karar verdik. Ramazan çalışmalarımızın büyük bölümünü, Ramazan kolileri de dahil olmak üzere Vefa Sosyal Destek Grubu’nun tespit ettiği ailelere vermek üzere çalışmalarımızı başlattık. Bu çerçevede sadece kriz bölgelerine yardım götüreceğiz. Bunun dışında kalan yardımlarımızı halkımızla paylaşacağız. Bu nedenle herkesin bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz. Devletimizle, milletimizle ve halkımızla beraber bu sıkıntıyı aşacağız, önemli olan aileyi ayakta tutmaktır.

İHH aracılığıyla işten çıkartılan ve mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak isteyen bağışçılar, Türkiye yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla yine Türkiye koduyla bağışta bulunarak mağdur ailelere destek verebiliyor."

Son Güncelleme: 08.04.2020 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.