Çorum’a 8 yeni ambulans

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu “Engel Tanımıyoruz” sloganı ile milletvekillerine mektup gönderdi.

30 Ocak 2014 Perşembe 17:17
 Çorum’a 8 yeni ambulans


Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu “Engel Tanımıyoruz” sloganı ile milletvekillerine mektup gönderdi.

Bakan Müezzinoğlu göndermiş olduğu mektupta;  Çorum’a 2014 yılında 8 adet yeni ambulans tahsisinin yapıldığını, 22 acil istasyonunda 34 ambulans ile hizmet verildiğini ve 2013 yılı içerisinde Çorum’da 26 bin 992 hastaya nakil ve acil yardım hizmeti verildiğini belirtti.

Bakan Müezzinoğlu ayrıca bakanlığın hizmetleri hakkında genel bir değerlendirme yaparak,  şöyle dedi; “Bakanlığımız, acil sağlık hizmetleri bünyesindeki; kara, hava ve deniz ambulansları yanında, dünyada örneği bulunmayan Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerimizle (UMKE), acil ve afetlerde etkili ve hızlı medikal müdahale ve hasta naklini sağlayacak kapasiteye ulaşmıştır. Bu kapasite gerek yurt içerisinde gerekse yurt dışında meydana gelen acil, olağan dışı durumlar ve afetlerde kullanılmaktadır. Bu durum ülkemizi sağlık hizmetlerinde dünya çapında yükselen bir değer haline getirmiştir.

Dünya çapında bir kapasite oluşturan ve ihtiyaç sahibi ülkelere de sağlık yardımı yapan ülkemiz, özellikle acil sağlık hizmetlerinde her gün daha ileriye gitmektedir. Türkiye genelinde 2 bin 60 acil 112 istasyonunda 3 bin 358 Kara Ambulansı ile birlikte 8 Helikopter ( 12 Nisan 2014 de 17 olacak9 3 Uçak ( 1tanesi 4 sedyeli) ve 4 Deniz Ambulansı ile acil sağlık hizmetini yurt sathında yürütülmektedir.

2013 yılında ise kara ambulansları ile 3 milyon 412 bin 859 hasta taşınmıştır. Bugüne kadar uçak ambulanslar ile 5 bin 91, helikopter ambulanslarla 16 bin 142 ve deniz ambulanslarla 2 bin 738 hasta nakli ve acil yardım hizmeti verilmiştir.

Çorum’a tahsis edilen 8 adet yeni ambulansın hayırlı olmasını ve insanlarımızın bu hizmete ihtiyaç duymamasını temenni ederim. İhtiyaç duyulur ise Çorum’da 22 istasyon, 34 ambulans ve 319 personel il 7/24 göreve hazır olduğumuzu bildirir; sağlık, mutluluk ve huzur dilerim.” 








Son Güncelleme: 31.01.2014 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.