Çorum’da bu yöntem ilk kez uygulandı

HİTÜ Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Sitoreduktif Cerrahi+HİPEK Operasyonu başarı ile gerçekleştirildi.

03 Temmuz 2021 Cumartesi 21:29
Çorum’da bu yöntem ilk kez uygulandı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji, Gastroenteroloji Cerrahi ve Kadın Hastalıkları Kliniklerinin koordinasyonuyla Sitoreduktif Cerrahi+HİPEK Operasyonu Çorum’da ilk kez başarı ile gerçekleştirildi.

60 yaşında over kanseri hasta Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi genel cerrahi yan dal polikliniğine başvurması üzerine servise yatırılarak, hazırlıkları tamamlandı. Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Ertuğrul Gazı Alkurt, Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Dr. Doğukan Durak ve Kadın Doğum Hastalıkları Kliniğinden Doç. Dr. Cihan Toğrul, Çorum'da ilk kez gerçekleştirilen sitoreduktif cerrahi+HİPEK operasyonunu başarı ile gerçekleştirerek hastayı sağlığına kavuşturdu.

Sitoreduktif Cerrahi+HİPEK Operasyonu

Sitoreduktif cerrahi; hastanın karın içerisindeki tüm kanserli dokuları ile karın zarının çıkarılması işlemini ifade ediyor. HİPEK (Hipertermiintraperitoneal kemoterapi) ise hastanın direk karın içerisine 41 dereceye kadar ısıtılan sıcak kemoterapik ilaçların bir saat süre ile verilmesi işlemi.

Bu ameliyat sayesinde gözle görülemeyecek düzeydeki kanser hücreleri yok edilerek hastaya daha uzun yaşam süresi sağlanıyor. Bu ameliyatlar sadece büyük şehirlerde belli merkezlerde ve büyük ücretler verilerek yapılırken, Çorum'da hastane imkânları kullanılarak hastadan herhangi bir ücret talep edilmeden gerçekleştirildi. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen kalp damar cerrahi kliniğine, perfuzyonist çalışanlarınave emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür edildi.

Son Güncelleme: 03.07.2021 21:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yasemin 2021-07-04 17:39:04

ertuğrul ve doğukan hocaların aylardır başarılarılarını okuduk.Kendileriyle iftihar ettik. şehrimizin böyle iadealist kendisini ilime bilime adamış hocalara ihtiyacı var.(hemşerecilik,cemaatcilik vs. referansla bir yerlere gelmeye hedefleyenlere ihtiyacı yok.onlar zaten bir iş yaptıyor.halkın gözünde de değerleri yok.)

Avatar
zehra 2021-07-04 16:22:19

Doğukan ve Ertuğrul hocalar Çorum da cerrahi alanında marka isimler.Bu hocalarımıza gerekli imkan ve kolaylıklar sağlanırsa(başarılarını çekemeyenler,yollarına taş koymak isteyenler olabilir.)Çorum Cerrahi alanında merkez üs haline gelir.Elinize,emeğinize sağlık.İyi ki varsınız.

Misafir Avatar
ibrahim beye 2021-07-05 13:02:18 @zehra

Bu hocalarımız ne zaman büyük bir başarılara imza atsalar sizde bir hazımsızlık,çekememizlik oluşuyor.Tebrik etmek,alkışlamak var ken bu olumsuz eleştiri niye ?Yerel değil de evrensel bir bakiş açısına sahip olsanız bu başarının ne kadar büyük olduğunu anlamanız daha kolay olacaktır.Allah akıl fikir versin.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
ibrahim 2021-07-05 12:12:56 @zehra

ortada bir başarı var.Ancak bu kadar abartmaya,reklama,şova dönüştürmeye de gerek yok.

Beğenmedim! (7)
Misafir Avatar
İsmail 2021-07-05 00:11:19 @zehra

Sağlık camiasıbu hocalarımızla(ertuğrul ve doğukan) gurur duyarken bir kaç kendini bilmez,kıskanç,içini fesatlık bürümüş,insani değerlerini kaybetmiş olanlar bu yorumları okurken kaşlarını çatıp, dişlerini kırarcasına sıkıyorlardır.Başarı emekle çalışmayla olur.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bedriye 2021-07-04 22:17:06

Ertuğrul Gazi ve Doğukan Hocama sonsuz teşekkür ediyorum bütün Çorum tanımalı ve duymalı

Avatar
Op.dr semih temel 2021-07-04 22:41:37

MaşAllah maşAllah 3 muhteşem doktor tebrikler

Avatar
Mukaddes 2021-07-04 20:19:07

Ellerinize, emeklerinize sağlık. Tüm sağlıkçılara duacıyım.

Avatar
Ali 2021-07-03 23:35:41

Ama çatı su akıtıyo
Hastanenin kapısının dibine otoparkı yook

banner165