Çorum’da cerrahi maske üretimi başladı

Çorum’da HEM'de görev yapan usta öğretici ve kursiyerler gönüllü olarak cerrahi maske üretmeye başladı.

25 Mart 2020 Çarşamba 22:24
Çorum’da cerrahi maske üretimi başladı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda Çorum’da maske üretimi başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde Sağlık Müdürlüğü’nün temin ettiği malzemelerle HEM’de görev yapan usta öğretici ve kursiyerler gönüllü olarak gereği maske üretimine başladı. ilk etapta 2.750 cerrahi maske Hitit Üniversitesi Erol Olçak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne teslim edildi.

Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor durumlarda Bakanlığımızın desteği ve Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi'nin himayelerinde, halk eğitim merkezlerimiz tarafından üretilen cerrahi maske ile bizlerde katkı sağlamış bulunuyoruz. Şu an halk eğitim merkezlerimiz tarafından tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak usta öğreticilerinin evlerinde ürettiği cerrahi maskeleri teslim etmiş olup, önümüzdeki günlerde de üretime devam edilecek 60000(altmış bin) cerrahi maske üretimi yapılması planlanmaktadır. Biz de 7/24 esasına göre çalışan sağlık çalışanlarımıza bir nebze olsun katkı sunmak istiyoruz."

KÖY OKULLARINA 3 TON DEZENFEKTAN

Bu arada Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Koronavirüs tedbirleri kapsamında birleştirilmiş köy okullarına 3 ton dezenfektan bağışında bulunan ARDA Kozmetik sahipleri Umut ve Uğur Velidedeoğlu'nu iş yerlerinde ziyaret etti. Sarı, gösterdikleri örnek davranışlardan dolayı firma sahiplerine teşekkür belgesi verdi.

ÇORUM'UN SOLÜSYONU SAMSUN'DAN

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında Çorum’un konsantre temizlik solüsyonu Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından karşılandı.

Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı yaptığı açıklamada şu bilgiler verdi; "Yaşanan bu virüs salgını ile, müdürlüğümüz tüm kamu kurumları ile eş güdümlü çalışmaktadır. Bu eş güdüm çerçevesinde Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden almış olduğumuz 12.000 litre konsantre temizlik solüsyonu ilimiz merkez ve ilçelerimizdeki tüm okul ve kurumlara gönderilmeye başlanmıştır. Öncelikli hedefimiz okullar açılmadan ve açıldıktan sonra da çocuklarımızın güvenli ve hijyenik bir ortama sahip olmalarını sağlamaktır. Sayın veliler ve sevgili öğrencilerimiz, bizler üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı, çocuklarımızın geleceğini kısacası her şeyini düşünerek hareket ediyoruz, sizlerden de ricamız yaşanan bu süreçte evde kalarak bizlere destek olun.”

Son Güncelleme: 26.03.2020 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep 2020-03-26 14:50:00

sosyal mesafe diyorlar, adamlar omuz omuza.

Avatar
kadir 2020-03-26 17:56:47

sağlıkçının söylediğini yap yaptığını yapma.

Avatar
Kenan 2020-03-26 11:02:25

İskilip Helk Eğitim için fırsat bu yönde altlapısı vardır aslında. Neden sesi çıkmaz yoksa üretip elın buyrun mu diyecek?