Çorum’da da maske zorunlu olsa…

Türkiye'de toplam 47 ilde açık alanlarda maske takmak zorunlu hale gelirken, Çorum'da denetimlerin artırılması kararı tartışma konusu oldu.

18 Haziran 2020 Perşembe 23:35
Çorum’da da maske zorunlu olsa…

MUSTAFA DEMİRER

Türkiye genelinde koronavirüs önlemleri kapsamında toplam 47 ilde açık alanlarda maske takmak zorunlu hale gelirken, Çorum’da ise denetimlerin artırılması kararı çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yaptığı açıklamada, vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirler başta olmak üzere artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarının valiliklerin başkanlığında riske karşı hassasiyet göstererek kararlar almaya yetkili olduğunu hatırlattı.

Konuya ilişkin önerilerini dile getiren bazı vatandaşlar, “Çorum’da güncel koronavirüs vaka tablosu yetkililerin bilgisi dahilinde. Valilik mutlaka gerekli değerlendirmeleri yaparak açık alanlarda maske takma zorunluluğu yerine denetimlerin artırılacağını duyurdu. Ancak vakalar artmadan açık alanda maske takma zorunluluğu getirilse daha isabetli olmaz mıydı?” diye sordular.

MASKE TAKMA ZORUNLU OLAN İL SAYISI 47'YE ÇIKTI

Koronavirüs önlemleri kapsamında dün yerelde alınan kararlarla Tokat ve Tekirdağ ile birlikte toplam 47 ilde maske takmak zorunlu. Bu iller şunlar:
Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize, Şanlıurfa, Tokat ve Tekirdağ.

Son Güncelleme: 23.06.2020 19:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halktan biri 2020-06-19 11:13:43

Çorum da vaka sayısı iyice artıp hastaneler yetersiz kalınca maske zorunluluğu gelir sanıyorum. Sanki valilik bunu bekliyor. Sayın bakanımız Fahrettin Koca nın nasıl fedakarca çalıştığını bilmesem bazı yetkililerin virüsün yayılmasını özellikle istediklerini düşünecek aşamaya geldik. Belli ki maske ve Sosyal mesafe olayını halkın takdirine bıraktığınız da hiçkimse bunu ciddiye almıyor. O zaman devlet olarak ya da valilik olarak bu kararı siz alacaksınız. Anlaşılsın diye büyük harfle yazıyorum. MASKE EV DIŞINDA HER YERDE ZORUNLU OLSUN. LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN.

Avatar
Vatandaş 2020-06-19 09:55:52

Satın valimiz maskenin zorunlu olmasına sıcak bakmıyor anladığımız kadarıyla, kendileri de çok sonra başladı maske takmaya.

Misafir Avatar
vatandaşın gözünden 2020-06-19 14:13:57 @Vatandaş

Öğle saatlerinde valiyi Gazi caddesinden Kulaksız tarafına geçerken gördüm.Maskesi var mıydı?Tam fark edemedim.

Beğenmedim! (3)