Çorum’da denetimler başladı

Çorum'da gıda sektörüne hijyen, kılık-kıyafet ve mevzuat denetlemesi yapılıyor.

02 Mart 2020 Pazartesi 15:04
Çorum’da denetimler başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ülke genelinde ikincisi gerçekleştirilen sektörel (ürün) bazlı ‘Gıda Denetim Seferberliği’ başladı. Eş zamanlı olarak 81 ilde yürütülen seferberlik kapsamında gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri ile okul kantin ve yemekhaneleri kontrole tabi tutuluyor.


Çorum Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, her gün bir ürün çeşidi veya bir sektör denetlenmek suretiyle il genelindeki gıda işletmelerinin kontrol edilerek, hijyen koşulları, çalışanların kılık kıyafet temizliği ve iş yerlerinin mevzuata uygunluğu inceleniyor.


Çorum’da 6 günlük ürün bazlı denetimlerde 570 işletme denetimden geçti. 5 et ve et ürünleri üreten işyeri, 6 süt ve süt ürünleri üreten işyeri, 108 ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamuller üreten işyeri, 256 kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe, vb. işyerleri, 50 okul kantini ve yemekhaneleri ile 145 lokanta, restoran, dönerci,  fast-food vb. toplu tüketim yerlerinin denetimi yapıldı.


Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “ Vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için gereken her türlü tedbiri aldık. Hemşehrilerimiz olumsuz bir durumla karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattı’nı aramaktan çekinmesin.” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.