Çorum’da ilk, kapalı mide kanseri ameliyatı 

Çorum’da ilk kez HİTÜ Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde laparoskopi (kapalı yöntem) ile ‘Mide Kanseri’ ameliyatı yapıldı.

25 Ocak 2021 Pazartesi 22:34
Çorum’da ilk, kapalı mide kanseri ameliyatı 

Çorum’da ilk kez laparoskopi (kapalı yöntem) ile ‘Mide Kanseri’ ameliyatı yapıldı.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik cerrahlar tarafından kanserli doku ve organların tümör yönelik cerrahileri, laparoskopi (kapalı ameliyat) ile etkin şekilde genel cerrahi kliniğinde uygulanıyor.
Konuya ilişkin bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Mesut Sezikli, “Çorum’un merkez köyünde yaşayan, sürekli devam eden mide rahatsızlığı ve ağrısı ile Cerrahi Onkoloji ve Gastroenteroloji Cerrahi bölümüne muayene olarak hastaneye yatışı gerçekleştirilen hastamızın, Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Ertuğrul Gazi Alkurt ve Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Dr. Doğukan Durak tarafından, ilk kez yapılan laparoskopik (kapalı yöntem) mide ameliyatı ile kanserli dokunun tamamı başarılı bir ameliyat ile çıkarılmıştır.

Kapalı ameliyat olması nedeniyle erkenden ayağa kalkabilen ve yemeğini yiyebilen hastamız, normal açık ameliyata göre daha kısa sürede iyileşerek taburcu olmuştur. Büyük merkezlerde yapılan bu özellikli, ileri laparoskopi becerileri gerektiren ameliyatlar, bundan sonra hastanemizde yapılmaya devam edecektir. Çorum halkına layık oldukları en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz.”dedi.

OPERASYON HAKKINDA...

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahi, hastanın daha çabuk iyileşmesini ve açık ameliyatlara göre çok daha az ağrı hissetmesini sağlayan cerrahi bir yöntem.
Karın bölgesinde gelişen çeşitli hastalıkların tanı ya da tedavisi için kullanılan laparoskopik cerrahi yöntemde, cilt üzerindeki kesi boyutu son derece küçüktür. Laparoskopik cerrahi; ismini, cerrahi işlem sırasında kullanılan laparoskoptan alır. Laparoskop, ucunda ışığı olan fiber optik bir teleskop olarak tanımlanıyor. Karın bölgesine açılan kesiden vücut içine sokulan laparoskop sayesinde hekim, operasyon sırasında rahat bir görüş elde ediyor. Karın bölgesinin farklı yerlerine açılan kesiler sayesinde operasyon bölgesine diğer cerrahi aletler sokulur ve cerrah, hareketlerini yüksek çözünürlüklü bir monitörden izleyerek yapıyor. Minimal invaziv cerrahi ya da kansız ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahi yöntemi ile pek çok farklı hastalığın tanısı koyulabiliyor ve tedavisi yapılabiliyor.

Son Güncelleme: 28.01.2021 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail 2021-01-25 23:18:45

Bu güne kadar şehrimize gelmiş en yetenekli 2 genel cerrah.Yolunuz açık neşteriniz keskin,başarılarınız daim olsun.

Avatar
Hasta 2021-01-26 00:13:59

mütevazi ve beyefendi iki insan.Kibir yok,ego yok,kendini beğenmişlik yok,insanı küçük görmek yok.Doktorlukları kadar kişilikleride süper.Hastaların duaları daima sizinle.Allah yardımcınız olsun.

Avatar
muhtar 2021-01-26 07:02:27

Sizleri Devlete Millete hayırlı bir evlat olarak yetiştiren ana babaya helal olsun.

Avatar
hasta yakını 2021-01-26 17:36:10

Çorumda kanser Cerrahisi üzerine çalışan doktor olmadığından hastalar Ankara ya gitmek zorunda kalıyordu.Kanser cerrahisini bilen doktorlarımızın gelmesi memleketimiz için çok büyük kazanç olmuştur.Emeğe geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Avatar
mustafa tütün 2021-01-26 18:19:29

Hastanemizde bu tip ameliyatların başarılı bir şekilde yapılması gurur verici.

Avatar
alparslan 2021-01-30 20:07:20

ibrahim bey başarıyı alkışlamak varken neden eleştiriyorsun?Neden bu kadar rahatsızlık duydun?

Avatar
Çorum 19 2021-01-30 08:15:08

Ibrahim bey bugüne kadar iki elma doğabildiyseniz yorum yapınız buyrun iki elma soyun

Avatar
yasemin 2021-01-26 00:15:28

Elinize emeğinize sağlık.İyiki varsınız...