Çorum’da ilk, tüp mide ameliyatı

HİTÜ Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilk imza atıldı, iki hastaya tüp mide ameliyatı başarıyla uygulandı.

27 Mayıs 2021 Perşembe 23:26
Çorum’da ilk, tüp mide ameliyatı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilke daha imza atıldı. Hastane hekimleri iki hastaya Laparoskopik (Kapalı Yöntemle) tüp mide ameliyatını başarıyla uyguladı.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, 37 yaşındaki kadın hasta, uzun zamandır diyet yapmasına rağmen kilo verememesi nedenli Obezite Polikliniği'ne başvurdu. Morbitobezite şikâyeti olan hastanın yapılan tetkikleri sonrası obezite konseyi kararıyla mide küçültme ameliyatına uygun görüldü. Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Dr. Doğukan Durak ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Ertuğrul Gazi Alkurt tarafından kentte ilk kez Laparoskopik (kapalı yöntemle) Sleeve Gastrektomi (Tüp mide ameliyatı) ameliyatı gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası çok hızlı bir şekilde iyileşen hasta, hastaneden çıkmadan kilo vermeye başladı.

110 kilo ağırlığındaki 51 yaşındaki diğer hasta da uzun zamandır diyet yapmasına rağmen kilo vermemesi nedeniyle Genel Cerrahi Polikliniği'ne başvurdu. Muayenesi yapılan hasta için obezite konseyinde mide küçültme ameliyatına uygun görüldü. Hastaya Dr. Öğrt . Üyesi Murat Baki Yıldırım ve Dr. Öğrt. Üyesi Murat Bulut Özkan tarafından Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (kapalı tüp mide) ameliyatı yapıldı. Hasta ameliyat sonrası sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

ÇORUMLU ÜCRETSİZ FAYDALANACAK

Konuya ilişkin bilgi veren Genel Cerrahi Klinik İdari Sorumlusu Doç. Dr. Murat Kendirci; “Daha önce Çorum'da hastalarımız başka illere giderek ve özel hastanelere para vererek bu ameliyatı oluyorlardı. Çorum halkı artık Çorum'da Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hiçbir ücret ödemeden bu hizmetten yararlanabilecekler. Bu ameliyatı gerçekleştiren tüm ekip arkadaşlarıma, sonrasında hastalarımızın bakımını gerçekleştiren tüm servis çalışanlarımıza ve bize bu imkanları sunan tüm idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

‘HASTALARIMIZA HER TÜRLÜ CERRAHİ SEÇENEĞİ SUNUYORUZ’

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Mesut Sezikli ise şöyle dedi; "Obezite gelişmekte olan toplumlarda önemli sağlık sorunlardan biridir. Obezite yaşam süresi ve kalitesini ciddi oranda etkilemektedir. Diyet ve davranış tedavisine rağmen kilo veremeyen belli kilo üzeri hastalarımıza hastanemizde cerrahi yöntemle mide küçültme ameliyatlarını yapabiliyoruz. Obezite hastalarında ilk seçenek cerrahi yöntemler olmamakla birlikte uygun diyet ve egzersiz sonrası kilo vermekte zorlanan ve ek hastalıklar ortaya çıkan hastalarımıza cerrahi seçeneği de hastanemiz olarak sunuyoruz. Genel cerrahi, endokrinoloji, anestezi, psikiyatri, gastroenteroloji uzmanları, diyetisten ve psikologlarımızdan oluşan obezite konseyi desteği eşliğinde hastalarımıza en üst düzeyde hizmet vermek için gereken ortamı biz yöneticiler olarak hazırladık. Tüm halkımıza sağlıklı günler diliyorum."

Son Güncelleme: 27.05.2021 23:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gamze 2021-05-28 09:00:53

demekki işi etiket yapmıyormuş .kişi yapıyormuş. prof. doc .degil sadece uzm yapabiliyormuş.

Avatar
yasemin 2021-05-28 07:50:48

doğukan ve ertuğrul gazi hocalar bu alanda bir numara.yetenekli gençler kendilerine minnettarız.İyi ki varsınız.Allah yardımcınız olsun.

Avatar
hasta 2021-05-28 08:01:57

ertuğrul hoca ve doğukan hoca çorumda kalıcı olurlarsa üniversitemiz büyür gelişir.yetenekli ve başarılı cerrahlar yetişir.Aylardır bu haber kanalından başarılı ameliyatlarını okuduk.kendileriyle gururlandık.Başarıları daim olsun.

Avatar
Geçici işçi 2021-05-28 11:06:09

Üniversite hocalarımızla birlikte çok güzel işlere imza atıyor genel cerrahi kliniği. Değerlerimize sahip çıkalım. Hitit Üniversitesi çorum için bir şanstır. Mesele çalışacak ortam sunabilmek. Tüm hocalarımızın ellerine sağlık.

Misafir Avatar
geçiçi işciye 2021-05-28 13:17:23 @Geçici işçi

hastane ile ilgili ne zaman haber okusak hep fevzi tuncay istifa diye bağırıyordunuz.İlk defa kültürlü bir yorum yapmışsınız.kutluyorum.

Beğenmedim! (9)
Avatar
Corum 19 2021-05-28 19:21:28

Hani yozgat şöyle böyleydi işte budur sahip çıkın coruma