Çorumlu yetkililere bu soruları soruyor

Habercim 19 okurları yetkililerden tıpkı Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı gibi kısa, öz ama hastalığın Çorum’daki seyri ile ilgili doyurucu bilgi bekliyor.

11 Nisan 2020 Cumartesi 23:41
Çorumlu yetkililere bu soruları soruyor

Habercim19 okurları Çorum’da koronavirüs süreci ile ilgili bilgilendirmeye dair yetkililere bazı sorular yöneltiyor. Taburcu sayısı ve karantina hakkında verilen kısıtlı bazı bilgilerin dışında, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye geneli bilgilendirmesinin  ilde örnek alınmasının sokağa çıkma oranında caydırıcı olacağı görüşü var. Okurlar yetkililerden tıpkı bakanlığın yaptığı gibi kısa, öz ama hastalığın Çorum’daki seyri ile ilgili doyurucu bilgi bekliyor.

İşte o sorular ve yorumlar

ÇOK İYİ

Haber güzel, sevindirici. Taburcu olanlara sağlıklı, sıhhatli bir yaşam diliyorum. Yalnız bilgi eksik. Kaç kişi tedavi görüyordu. Kaçı taburcu, kaçı yatıyor vb. açıklama daha iyi olurdu.

VATANDAŞ

Geçmiş olsun. Bence de günlük bilgi verilmeli. Vefat sayısı kaç?, hasta sayısı kaç? Aynı ülkeninki gibi…

KADİR BABA

Tedavi gören ve taburcu olan bu hastalar rahat hareket edebilecekler mi? yoksa karantinada kalacaklar mı.? Bu konu hakkında neden hiç açıklama yapılmıyor?

ADSIZ

Sağlık Bakanı Türkiye’nin durumunu açıkladığı gibi yetkililer ilimizin günlük durumunu açıklarsa daha faydalı ve caydırıcı olur.

ADSIZ

Kardeşim milleti aydınlatıcı bilgilendirici açıklama yapın, Çorum’da günde kaç kişiye KORONA testi yapılıyor. Kaç vaka çıktı.? Kaç yatan hasta? kaç entübe? Hasta yoktur inşallah. Varsa vefat eden hasta sayısını günlük siz de Sağlık Bakanı gibi ilimizle ilgili bilgi verin. Çorum sokakta. Büyük şehirlerde var. Biz küçük şehiriz, bizde yok diye düşünüyor. Kaç tane banka şubesinin karantina altına alındığını çok insanımız bilmiyor.

TOLGA

Bu sayı tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor benim için… Açıklasanız da olur açıklamasanız da… Yanına bir kaç veri daha lazım...

VATANDAŞ

Habercim 19’da verilen haberlere göre tedavi gören 53 kişiydi. Taburcu 64 kişi, hangisi doğru haber anlayamadık.

BİR GARİP İŞ

Altı gün önce vaka sayısı 52 diye açıklanmıştı. Şimdi 64 hastanın iyileştiğini haber yapmışsınız. Bunda bir çelişki yok mu? Madem haber yapılacak taburcu hastalarla birlikte vaka sayısı hastanede yatan hastayla birlikte açıklanması gerekmez mi? Çorumlu vaka sayısının azlığı ya da belirsizliği nedeniyle çok rahat davranıyor.

MELİKE VERAN

Iki gün önce 50 vaka var diye geçiyordu. Bugün iyileşen hasta 64 deniliyor. Gerçek rakamlar paylaşılamıyor mu acaba?...
FATMA ÖZHAN HASGÜL

Vaka kaç tane bir de onu bilsek, iyi olacak…

HIDUR

En doğal hakkımız Çorum’da vaka var mı? Kaç kişi? Bir umut var mı? Kontrol altına alınabilecek mi? Artıyor mu, azalıyor mu? Büyükşehirlerin kapatılması fayda sağladı mı? Her insan sevdiklerini, ailesini, milletini, devletini korumak ister. Her şey olmuş siyaset malzemesi. İnsan hayatı hiç bir siyasi görüşün malzemesi olmamalıdır.

HIDUR

11 Nisan Türkiye’de iyileşen yaklaşık 3000 kişi, vaka sayısı 52000 bin. Yanlış olur ama Çorum’da oranlama yaparsak 64 iyileşen yaklaşık 1000 vakaya denk gelebilir. Ölüm oranı da  %2 falan olduğuna göre 10 veya 20 kişi de ölmüştür. En iyi ihtimal 200 vaka vardır.

Son Güncelleme: 13.04.2020 21:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2020-04-12 12:45:06

Sizler doğruyu açıklamadıkça gençler, bana bir şey olmaz diyenler daha çok yayacak ve bu millet bu illetten sayenizde uzun zaman kurtulamayacak. Ne tedbir var ne de kontrol herkes bakıyor Çorum'da ölüm yok diye rahat rahat geziyor.

Avatar
Cem 2020-04-12 12:40:45

Bu vakalar kesin korona mı?Yoksa korona şüphelisi diye tutulup iyileşip taburcu edilenler var mı?Taburcu edilenlerin ya da tedavi görenlerin yaş ortalaması nedir?

Avatar
eksik kalan böyle tamamlanır 2020-04-12 12:55:07

Bilgi saklamak yasak vatandaş bilsin ki tedbir alsın. ama anladığım kadarı ile bilgi saklanıyor.

Avatar
Xxx 2020-04-12 17:15:55

Aslında virüs insanları öldürmek istemiyor, vücutta yaşamak istiyor, Uçuk mikrobu gibi vücuda yerleştiğini okumuştum o virüs hep insan vücudunda kalıcı mıııııı? ????