Dikkat! 2.5 kat arttı, Vali’den Çorum’a çağrı

Vali Mustafa Çiftçi, Çorum’da koronavirüs vakalarının 2.5 kat arttığına dikkat çekerek, Çorum'a çağrıda bulundu.

03 Aralık 2020 Perşembe 15:07
Dikkat! 2.5 kat arttı, Vali’den Çorum’a çağrı

Vali Mustafa Çiftçi, koronavirüs vakalarının dünya ve Türkiye’ye paralel olarak Çorum’da da 2.5 kat arttığına dikkat çekerek, salgına karşı tedbirler hususunda Çorum halkının destek vermesi halinde başarıya daha hızlı ulaşabileceklerini söyledi.

Çorum Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında özellikle filyasyon ekiplerinin ihtiyaç duyduğu 25 aracı İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis etti. Daha önce tahsis edilen 7 araçla birlikte Belediye 32 araç tahsis etmiş oldu.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, ÇESOB Başkanı Recep Gür ve Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretlinin de hazır bulunduğu araç tahsis programında konuşan Vali Mustafa Çiftçi, koronavirüs sürecinin başlangıcından beri Çorum Belediyesi ile çok uyumlu çalıştıklarını belirterek “Bu vesileyle Belediye Başkanımıza, ekibine ve tüm belediye çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ne zaman kendilerinden bir talepte bulunduysak kısa süre içerisinde karşıladılar.” Dedi.

KASIM’DA VAKALAR 2.5 KAT ARTTI

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, koronavirüsle mücadelede yaklaşık 9 ayı geride bıraktıklarını ve bu süreçte sağlık çalışanlarının fedakârca çalıştıklarını söyledi.

Vaka sayılarının Eylül ve Ekim aylarına göre Kasım’da 2,5 kat arttığını vurgulayan Vali Çiftçi, “Sağlık Müdürlüğümüze ve sağlık çalışanlarımız da bugüne kadar yaptıkları fedakârca çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Hakikaten canları pahasına güzel bir çalışma yürüttüler. Gece demeden gündüz demeden ellerinden geldiği kadar güzel bir çalışmaya imza atıyorlar.” Dedi.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve bakan yardımcısı ile bir görüşme yaptığını ve o görüşme esnasında 25 ek araçla ilgili çalışma yapılması hususunda görüş birliğine varıldığını ifade eden Vali Çiftçi, “Sayın Belediye Başkanımız ve ekibi de kısa bir süre içerisinde 25 araçla ilgili bir çözüm geliştirdiler. Daha önce tahsis edilen 7 araca ilave olarak 25 aracı daha Sağlık İl Müdürlüğümüze tahsis ettiler. Filyasyon ekipleri bu araçları kullanacak.” Dedi.

Dünyada vaka sayısı şu anda 64 Milyonu aştı. 1,5 Milyona yakın vefat var. Dolayısıyla bunun ülkemize ve ilimize de yansımaları var. İlimizdeki Eylül ve ekim aylarındaki vaka sayısı Kasım ayında neredeyse 2,5 kat arttı. Kısa süre içerisinde filyasyon çalışmalarını neticelendirmek, pozitif vakaların bir an önce izolasyona alınması ve ilaç tedavilerine başlanılması açısından bu sürecin daha etkin bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade eden Vali Çiftçi, “Belediyemizin tahsis ettiği 25 araçla beraber filyasyon çalışmalarının daha da hızlanacağını ve kısa süre içerisinde de bu çalışmaların bir neticeye kavuşacağını temenni ediyorum.” diye konuştu.

VALİ ÇİFTÇİ’DEN ÇAĞRI

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, koronavirüs çalışmalarına Çorum halkının destek vermesi halinde başarıya daha hızlı ulaşabileceklerini söyledi.

Vali Çiftçi, “Bu çalışmaları hep beraber yürütürsek Çorum halkı da bize destek verirse hep beraber bunun altından kalkabiliriz. Muhterem Çorum halkından şunu istirham ediyorum. Lütfen Sağlık Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın ve Valiliğimizin almış olduğu kararlara uyalım. Kurallara ne kadar uyarsak bu beladan da o kadar hızlı bir şekilde kurtuluruz diye ümit ediyorum.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.12.2020 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-12-03 15:48:28

Neden şeffaf bir şekilde sayı vermek yerine 2,5 kat arttı, iki elin parmaklarının 5 katı gibi şeyler söyleniyor yetkililer tarafından? Panik yapmamızdan mı çekiniliyor? Tam tersine vaziyeti bilmenin şahsi tedbirleri artıracağını düşünüyorum.

Avatar
Şuayip 2020-12-03 17:43:08

Uyumlu çalıştınız,2,5 kat arttı. Allah muhafaza birde uyumsuz çalışsaydınız kim bilir kaç kat artacaktı...

Avatar
Vatandaş 2020-12-04 08:48:44

2,5 kat demek % 250 artış oldu demek olmuyor mu? Niye rakamları küçülterek insanlar da farklı bir algı yaratıyorsunuz. Sağlık bakanlığının açıkladığı % 100 artış olan iller arasında daha fazla olduğu için mi Çorum yok. Süreci yönetmeyi başaramadınız Sayın Valim.

Avatar
Ali 2020-12-03 19:12:27

Özel idareyle uyumlu çalışmıyormusunuz. Asıl özel idareden bu gibi ihtiyaçları temin etmelisiniz. Yani eşit olarak bütün kurumlar destek olmalı. Durumlar vahim.

Avatar
Erkan 2020-12-03 23:16:48

Sayılar neden verilmiyor ki

Avatar
Dt 2020-12-04 00:36:19

İl sağlık müdürümüz çok başarılı bence 10 yıl daha sözleşme yapılmalı..

Avatar
Adem Demirhan 2020-12-08 07:55:07

Hergün Sokak sokak dolaşıp karantinadaki insanların evde olup olmadığına bakmak, faydasız bir çaba.

banner165