Diyabete dikkat çektiler

Sevgi Anaokulu sağlıklı yaşam ve diyabet farkındalık yürüyüşü düzenledi

14 Kasım 2017 Salı 00:37
Diyabete dikkat çektiler

Sevgi Anaokulu tarafından 12 Kasım 2017 pazar günü Yunus Emre Parkı’nda sağlıklı yaşam ve diyabet farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Beslenme Dostu Okul Projesi ve 14 Kasım Dünya diyabet günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, Okul müdürü Canan Gündoğar, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan Okul Müdürü Canan Gündoğar, “Sağlıklı yaşamın en önemli adımlardan biri de spor yapmak. Spor yapmayan ve hareketsiz yaşayan kişilerde obezite, kalp ve yüksek tansiyon, diyabet hastalıklarının oluşma oranı çok yüksektir.

Haraket etmek ve spor yapmak hem sağlıklı yaşamak için hem de ileride sağlık sorunları yaşamamak için gereklidir. Düzenli olmasa da orta düzeyde spor yapan bir insanda yüksek tansiyon, kemik erimesi, diyabet, kalp büyümesi gibi önemli hastalıklar görülmez. Kişi sağlığı için sporun yanında bol suda tüketmelidir. Spor yaparak vücuttan atılan sular, ancak gün içerisinde içilen çok fazla su ile geri kazanılabilir.

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile insanlar sosyal hayattan kopmakta, hareketsiz bir yaşama doğru yol almaktadır. Bunu önlemek için sosyal hayat ve spor ile daha çok iç içe olmak gerekir. Arabaya binmek yerine yürüyerek, asansör kullanmak yerine merdiven kullanarak gün içinde hareketli bir yaşam tarzına geçilmelidir.” dedi.

.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165