Doktorlarımız staja başladı

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ilk beş yılını başarı ile tamamlayan intörn doktorlar klinik stajlarına başladı.

04 Temmuz 2022 Pazartesi 13:11
Doktorlarımız staja başladı

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ilk beş yılını başarı ile tamamlayan Tıp Fakültesi öğrencileri  6. sınıf intörn doktorları olarak klinik stajlarına başladı.

YApılan açıklamaya göre; intörn doktorlar stajlarının ilk gününde hastane toplantı salonu’nda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Sezikli’nin açılış konuşmasına katıldı. Tüm intörn öğrencilere başarılar dileyen Dekan Sezikli, bu süreçte katkıda bulunan rektörlere, dekanlara ve hocalara teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam’ın da selamlama konuşmasının ardından intörn öğrenciler öğretim üyeleri tarafından verilen uyum eğitimine katıldı.

İNTÖRN HEKİM NEDİR?

Hitit Üniversitesi İntörn Hekimlik Yönergesi'ne göre; İntörn Hekim’lik Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesinde, ilk beş yılını tamamlamış veya başka bir üniversiteden fakülteye geçiş yapmış, altıncı sınıfa geçtiği belgelenmiş, tıbbi bilgi ve iletişim becerilerini, mesleki değerleri kullanarak klinik sorunlara çözüm getirme davranışını geliştiren ve bu öğrenme sürecini öğretim elemanlarının gözetiminde gerçekleştiren hekim adayını ifade eder.

Son Güncelleme: 04.07.2022 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekli Çorumlu 2022-07-04 15:57:12

Bütün hastaneler aynı Çorum dışındayım ortopedi den randevu almam lazım iki ilçenin birinde ortopedi dr yok nüfus 400-500 bin en yakın yerde ortopedi var randevu yok kol kırılmış çatlak mı diye bakacaklar baktıracak kadar doğal yoldan kol kaynayacak şaka gibi uçuyoruz Avrupa bizi kıskanıyor

Misafir Avatar
Emekli Çorumlu 2022-07-04 16:48:17 @Emekli Çorumlu

Bazıları acilden girseydiniz der acilden girdik acil dr film çekti oropedistin görmesi lazım dediler ama randevu yok

Beğenmedim! (0)
Avatar
Tolga bey 2022-07-04 21:14:56

Türkiyede bir hekim Avrupadaki meslektaşlarının en az 10 katı hasta muayene ediyor.. Şunu düşün bir öğretmen haftada 30 saat verirken diğeri 300 saat derse bu dersler verimli olur mu?

Avatar
tolga 2022-07-04 13:21:43

hastanın yüzüne bakmadan muayene eden yetenekli doktorlarımızı tebrik etmek lazım..

banner165