Down Sendromlu Hüseyin işe girdi

Down Sendromlu Hüseyin Yaşar, mukadder Akaydın Anadolu Lisesi'nde işe başladı

21 Mart 2018 Çarşamba 15:51
Down Sendromlu Hüseyin işe girdi

Down Sendromlu Hüseyin Yaşar, İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı ile Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi’nde çalışmaya başladı.

21 Mart Down Sendromlular Günü vesilesiyle İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Zeki Karaman, Hüseyin’i ziyaret etti. Karaman mesajında “Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down sendromlu vatandaşlarımızın sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. Sizi karşılıksız severler ve size gerçekten sevmenin ne kadar anlamlı ve güzel bir şey olduğunu hatırlatırlar. Down sendromlu vatandaşlarımız toplum tarafından dışlanmazlar ve diğer vatandaşlarımız gibi eşit haklara sahip olurlarsa hayatları daha anlamlı ve eğlenceli hale gelir. Onlar meslek edinebilir ve kendi hayatlarını idame ettirebilirler. Yeter ki bizler onlara karşı biraz daha fazla duyarlı davranalım ve farklılıklarının farkında olalım. İŞKUR Hüseyin gibi vatandaşlarımıza her zaman destek olmaktadır. Toplum Yararına Çalışma Programları, Meslek edindirme kurslarımız ile yanlarındayız." dedi.

TOPLUM ÖNYARGILI OLMAMALI

Down sendromlu bireylerin hayat dolu ve eğlenceli bireyler olduklarını belirten Karaman, şöyle devam etti; "Down sendromlu bireylerimizin ön yargı ve ayrımcılığa maruz kalmamaları için toplumumuzun hassasiyet göstermesi gerekir. Onlar bizden sadece ilgi bekliyor.  İŞKUR olarak da bu bilinçle hareket etmekteyiz. Yürüttüğümüz çalışmalarla Down sendromlu bireyler gibi engelli vatandaşlarımıza projeler ve kurslarımız ile destek olmaya devam ediyor ve bu vatandaşlarımızın toplumda yer edinmelerini sağlıyoruz. Onların kaliteli eğitim almaları ve ailelerinin onlara göstermiş olduğu özveri ile pek çok şeyin üstesinden geleceklerini de bilmekteyiz. Down sendromlu çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlamak, hayata bakış açılarını ve yaşam tarzlarını olumlu yönde geliştirmeleri hepimizin sorumluluğundadır. Tüm Down sendromlu kardeşlerimizin ve ailelerinin ‘21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutlarım.”

Son Güncelleme: 21.03.2018 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlhan 2018-03-21 19:54:48

Gözündeki ışık hiç sönmesin kardeşim