E-reçete'de 3'üncüyüz

Çorum yüzde 95 oranla e-reçete kullanımında Türkiye üçüncüsü oldu

29 Aralık 2017 Cuma 13:07
E-reçete'de 3'üncüyüz

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nün illere göre e-reçete kullanım oranlarına göre Çorum yüzde 95 oranla Türkiye üçüncüsü oldu.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, illere göre e-reçete kullanım oranlarını açıklarken, yayımlanan verilere göre, e-reçete oranı kamu hastanelerinde ortalama yüzde 86 seviyesine ulaştı.

Yayımlanan verilere göre e-reçete yazılan en yüksek oranlı iller sıralamasında, yüzde 97 ile Tokat ve Bolu birinciliği paylaşırken, yüzde 96 ile Yalova ile Aydın ikinci, yüzde 95 ile Adana, Çorum ve Tunceli ise üçüncü oldu. En düşük oranlı il ise Erzurum oldu. Diğer illere göre en düşük e-reçete yazılan iller ise yüzde 65’er oranlarıyla Malatya, Muş ve Mardin oldu.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.