Ekipler bir haftada 13 kişiyi yakaladı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri, bir haftalık süreçte izolasyon kurallarını ihlal eden 13 kişiyi yakalayarak yurda yerleştirdi.

19 Mart 2021 Cuma 10:58
Ekipler bir haftada 13 kişiyi yakaladı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, 12-19 Mart 2021 tarihleri arasında Çorum merkez ve ilçelerinde 25 adet ihbar alındı. Bu ihbarların 2 tanesi asılsız ya da mükerrer çıkarken, eriye kalan 23 ihbar için işlem yapıldı. Ekipler merkez ve ilçelerinde 2.552 kişiyi denetledi. Ayrıca denetim ekiplerince 22.442 işyeri ve kişiler gerek gelen ihbarlar neticesinde gerekse resen denetlenirken, gerekli uyarılar yapıldı ve izolasyon kurallarına uymayan kişilere tutulan 6 adet tutanak İl Hıfzıssıhha Kuruluna gönderildi. Maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 105 işyeri ve kişiler için birinci ihlal uyarısı yapıldı.

İl Salgın Denetim Merkezi Saha Denetim ekipleri son bir haftada evlerinde izolasyonda olmaları gerekirken izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 13 kişi tutanakla tespit edilmiş olup yurda yerleştirilerek karantina altına alındı. 19 Mart itibariyle izolasyon sürelerini tamamlamak üzere yurtta 7 kişinin karantinaları devam ediyor.

Son Güncelleme: 19.03.2021 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2021-03-19 13:49:13

halkın sağlığıyla oynayanlara daha sert cezalar lazım kanımca