Engelli doğumlar önlenecek

İskilip Belediyesi tarafından engelli doğumların önlenmesi amacıyla hazırlanan proje...

26 Ocak 2014 Pazar 14:16
 Engelli doğumlar önlenecek


İskilip Belediyesi tarafından engelli doğumların önlenmesi amacıyla hazırlanan proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından onaylandı. ‘Engelleri Yolun Başındayken Engelliyoruz’ başlığı ile hazırlanan proje ile, İskilipli bayanların sakat doğumlara neden olan faktörler hakkında bilgilenmeleri ve bilinçlenmeleri hedefleniyor.

İskilip Belediyesi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Engelliler Destek Programı(EDES) kapsamında hazırlayıp sunduğu proje başarılı bulunarak onaylandı. Onayın ardından İskilip Belediyesi ile Çorum Valiliği arasında sözleşme imzalanarak proje uygulamasına başlandı. Söz konusu proje kapsamında İskilipli bayanlar, doğum öncesi faktörlere bağlı engelli doğumlar hakkında bilinçlendirilecek. İskilip Engelliler Derneği ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek olan projenin ağırlıklı konusu eğitim, bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları olacak.


Numan Sezer; “Engellilik konusuna temelden eğiliyoruz.”

Proje ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Numan Sezer, son yıllarda Türkiye’de engellilik kavramına ciddi bir şekilde yaklaşıldığı, engelli vatandaşların sosyal hayata katılmalarına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını kaydederek, İskilip Belediyesi’nin de ilçedeki engelli vatandaşlara her konuda destek olduğunu belirtti. Engelliliği önlemeye yönelik çalışmaları daha çok önemsediklerini ifade eden Başkan Sezer, “Hazırladığımız proje ile kadınlarımızı, anne adaylarımızı ve evlilik çağındaki genç kızlarımızı sakat doğumlar konusunda bilgilendireceğiz. Bu çalışmayı köylerimize de yayacağız. İlçemizin bu konuda tam anlamıyla bilgi ve bilinç sahibi olmasını sağlamak için hazırladığımız bu projenin çarpan etkisiyle daha geniş kitlelere yayılacağına inanıyoruz.” dedi.

Projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edildiğini belirten Sezer, projenin hazırlanmasında emeği geçen personellerine, desteklerinden dolayı Çorum Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje  Müdürlüğü personellerine ve desteklemeyi uygun bulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na teşekkür ettiklerini ifade etti.


Çorum’dan yapılan 13 başvurudan kabul edilen 3 proje arasında

İskilip Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile birlikte Çorum’dan toplam 13 proje başvurusu yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Hitit Üniversitesi, Kamu Hastaneler Birliği ve İskilip Belediyesi tarafından sunulan projeler başarılı bulunarak onaylandı. Hitit Üniversitesi, “Hititli Gençler Empati ile Engelleri kaldırıyor” projesi ile başvururken, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği, “Ruh Sağlığının Renkleri” İskilip Belediyesi ise, “Engelleri Yolun Başındayken Engelliyoruz” projesi ile başvurmuştu.

Öte yandan EDES Programı kapsamında 17 il ve ilçelerinden yapılan başvuruların toplam 57 tanesi desteklenmeye uygun bulundu. Projelerin büyük çoğunluğunu kamu kurumları ve üniversiteler tarafından hazırlanan projeleri
oluşturuyor. İskilip ile birlikte belediye olarak Sinop Gerze, Zonguldak Filyos, Karabük ve Düzce Akçakoca Belediyelerinin sunduğu projeler onaylandı.







Son Güncelleme: 26.01.2014 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.