Engelliler o engeli aşmak istiyor

Çorum'da engellilerin heyet raporu sorununa çözüm aranıyor

12 Mart 2018 Pazartesi 13:20
Engelliler o engeli aşmak istiyor

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye ilksen Ceritoğlu Kurt, engellilerin yaşadığı heyet raporu sıkıntısını çözme sözü verdi.

Milletvekili Kurt nezaretinde Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban,Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İl Temsilcisi Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rapor Birim Sorumlusu Cihangir Doğan, Zihinsel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Hastaoğlu bir araya geldi.

Görüşmede son zamanlar da özellikle zihinsel engelliler ve ailelerin ilettiği heyet raporu sıkıntısını ele alındı ve çözüm yolları hakkında istişarede bulunuldu.

Edinilen bilgiye göre, engellilerin heyet raporu talebinin hekimin kaanatine bırakıldığı, bu nedenle farklı kararların ortaya çıkabildiği belirtilirken, bilhassa yasa ve mevzuatlarda yapılacak düzenlemelerin rapor problemini çözeceği görüşü belirtildi.

Son Güncelleme: 13.03.2018 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165