Erdoğan talimat verdi: 'Hastanelerde randevu sorunu çözülecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanelerde yaşanan randevu sorununa dair talimat verdi.

09 Haziran 2022 Perşembe 09:40
Erdoğan talimat verdi: 'Hastanelerde randevu sorunu çözülecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların hastanelerden randevu alma konusunda yaşadığı sıkıntı kendisine iletilince kurmaylarına ‘Konuyla ilgili adımlar atıyoruz. Sorun çözülecek’ dedi.

AK Parti kurmayları, hastanelerde yaşanan randevu sıkıntısı başta olmak üzere, bazı ilçelerde doktor bulunmaması gibi sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti. Edinilen bilgilere göre, parti kurmayları, vatandaşın hastanelerden randevu alma konusunda sıkıntı yaşadığını, bu konuyla ilgili çok fazla şikayetin geldiğini dile getirdi.

Kurmaylar "Bazı hastanelerde de randevu geç veriliyor. Randevu, 10-15 gün sonrasına erteleniyor. Vatandaşlar sağlık hizmeti alma konusunda gecikiyor" dedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pandemi döneminde randevular konusunda sıkıntı yaşandı. Bu sorun yavaş yavaş çözülecek. Konuyla ilgili adımlar atmaya başladık" diye konuştu.

DOKTORLARA EK ÜCRET

Yapılan toplantılarda kurmayların Cumhurbaşkanı'na, bazı köylerde ve ilçelerde doktorların görev yapmak istemediğini, bundan dolayı vatandaşın sıkıntı çektiğini, doktorlara zorunlu bir görevin getirilebileceğini söylediği ancak Erdoğan'ın konuya sıcak bakmadığı, bunun yerine doktorların teşvik edilmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sağlık Bakanlığı'na, bu gibi yerlerde görev yapan doktorlara fazladan ücret verilmesi konusunda bir çalışma yapılması talimatını verdiği ifade edildi.

AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ GELİYOR

Bunların yanı sıra, kurmayların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde gündeme gelen bir diğer konu da "aile diş hekimliğinin" getirilmesi oldu. AK Parti kurmayları "Sağlıkta dönüşüm çok güzel oldu. Şehir hastaneleri, vatandaş nezdinde çok beğenildi. Bunlarla beraber aile diş hekimliği sistemi de devreye girmeli" ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı'nın iki pilot ilde bu uygulamayı hayata geçirdiği, diğer illerde de faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ/EBRU KARATOSUN

Son Güncelleme: 09.06.2022 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
reis 2022-06-09 10:32:01

Bu adam işe el atmadan düzelmiyor işler. Gücü de bir yere kadar yetiyor tabi ama nereye kadar diye sormadan da yapılmıyor.

Misafir Avatar
sekreter 2022-06-10 21:10:28 @reis

fezi istifa.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
TEMİZLİKÇİ 2022-06-10 17:56:54 @reis

FEYİZİ İSTİFA

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Tuncay 2022-06-09 18:12:04 @reis

Taşeronun 2-3 temsilcisini yanına alıp,kolidorda dolaşmakla iş de yapılmıyor sorun da çözülmüyor.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Poliklinik Sekreteri 2022-06-09 17:42:58 @reis

Sabahın erken saatlerinde poliklinik önünde sıra almak için bekleyen yaşlı hastaları görünce çok üzülüyorum.Kendi anne,babam aklıma geliyor.Gönül iste ki hepsi sıra alsın muayane olabilsin,ancak belirli sayıda hasta sıra alabiliyor.Kalite destek hastalarla konuşup durumu izah edemiyor,çözüm üretemiyor,uzaktan izlemekle yetiniyor.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Sefa 2022-06-09 16:40:56 @reis

Hastane Temizlik ve Klinik Personellerinin Sorunlarına yönelik bir toplantı yapılacak mı?Arkadaşlarımız içeride konunun taraflarına sorunlarımızı ve taleplerimizi iletirken bizlerde dışarıda motivasyonlarını yüksek tutmak ve manevi destek vermek için dışarıda hazır olacağız.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmet 2022-06-09 10:40:20

Doktorlara giderse gitsinler diyen cehapeyi kınıyorum. Vatandaş özel hastanelere yönlensin diye uğraşıp sonra da randevu sorununu çözün şeklinde haber yaptırmak komik olmuş. Yemiyoruz ne yazık ki, her şeyi görüyoruz...

Avatar
Hekim 2022-06-09 12:34:56

3 kuruşa 5 köfte olmaz.. Temizlikçi ile güvenlikle aynı maaşı alan hekimler var.. Cumhurbaşkanının Kendisi söyledi 8 9 bin alıyorlarmış dedi

Misafir Avatar
çorum 2022-06-10 08:34:03 @Hekim

La olum milleti örnek verene kadar kendi hakkını ara zirzop

Beğenmedim! (7)
Avatar
Nazım 2022-06-09 13:18:41

Memlekette her işi tek adama bağlarsanız böyle sıradan komik işler bile o el atmadan çözülmez. Böyle devlet mi yönetilir. Yazık

Avatar
Çorumlu 2022-06-09 14:24:52

Benim gençliğimde bir işe başvuran vasıfsız elemana sorarlardı ne iş yaparsın cevap her işi çünkü meslek yok şimdi devlet aynı durumda koskocaman ülkeyi dr dan sağlık bakanı var adamın hastaneleri var ama o karar veremiyor sağlık sisteminden bi gram anlamayan tek adam her şeye karar verdiği gibi binada karar vermiş ekonomiden anlamaz kendini ekonomist ilan eder ülkenin geldiği nokta içler acısı şimdide sağlığa el attı yakında ben doktorum derse hiç şaşırmam TCP’lerde sözde yorumcularda hemen desteklerler yakında dağlardan ot toplayıp tedaviye başlarız

Avatar
Çorum 19 2022-06-09 14:11:11

Talimatla işler duzelseydi

Avatar
Efsane 2022-06-09 22:36:19

Farkında mısınız büyük bir hastanemiz olmasına rağmen. Özel hastane ek bina yapıyor. Neden çünkü devlet hastanesinde işler düzgün yürümediği için bunu kim söylüyor siyasetçi birisi. Peki ozel hastane nasıl çözüyor ve müşterisi arttığı için ek bina yapıyor. Çünkü devlet iş göremezse özel sektör para kazanıyor ki daha fazla müşteri almak için ek bina yapıyor. Şimdi soruyorum emekli ve çalışan yıllarca pirim oduyor özel hastanelere mahkum olup cebindeki parayı buralarda harcasin diye mi. Ne yazık ki zengin daha çok zengin oldu. Fakir daha çok fakir. Bunu ben söylemiyorum ekonomi bakanı sn Nebati bey söylüyor. Aslında yıllardır öyleydi son zamanlarda devlet iş göremediği için özel sektöre daha fazla imkan finans sağlayarak sorunları cozmeye çalışıyor lakin en büyük hata burada yapılıyor özel sektörün eline imkan verdikçe enflasyonu kontrol edemezsiniz. Sonra kontol edemedikce devlet büyük tekelleşme oluşur. Daha sonra Dolar mevduatina dayalı dövizle devleti daha çok borclandirarak faizden daha fazla borcun altına girdiğiniz gibi kura bağlı sektörler zam yağmuruna tutarak enflasyonu artirirlar. Sizde mecburiyetten para basarak piyasaya uygun kredi sunarak enflasyonu zirveye tasirsiniz. 7 ay sonrasına ultrason randevusu veriliyor. Eğer saglik sorununuz acilse özel hastanede soluk alıp 200tl vererek özel sektöre finans kaynağı olabiliyorsunuz. Uyanın artık devlet milletin hukemetler bugün var yarın yok. Ama sermaye egemense her iktidarda varlar ve sistem hep onlara göre çalışır uyanın artık.

Avatar
Millet 2022-06-09 23:52:50

Çorumlu efendi siz Boğaziçi ekonomi mezunusunuz galiba!... Yada siz dünyadan bi haber olmalısınız. Herşeye karşı çarşı gibi, hiçbir plan ve projesi olmayan, ve yıkım ekibinin hayranlarındansınız.

Misafir Avatar
Çorumlu 2022-06-10 13:05:10 @Millet

Boğaziçi mezunu değilim olsam gurur duyardım sıradan T.C. Vatandaşıyım farkımız yaşca sizden büyüğümdür bide dünyaya baktığımız pencere farklı yaşım dolayısıyla Demirelden bugüne kadar bütün iktidarları biliyorum bundan daha kötü yönetilen Türkiye hatırlamıyorum bi farkımızda akp ye bugüne kadar oy vermedim ondan dolayı çocuklarımın yüzüne bakarken vicdanım rahat ülkenin şu andaki duruna benim bir dahilim yok diyebiliyorum ya siz rahatmısınız çocuklarınızın yüzüne bakabiliyormusunuz

Beğenmedim! (2)

banner165