Eski hastane ile ilgili yeni gelişme

Sağlık Bakanlığı’ndan teknik bir heyet eski devlet hastanesi binasında incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

27 Kasım 2020 Cuma 14:09
Eski hastane ile ilgili yeni gelişme

Sağlık Bakanlığı’ndan teknik bir heyet eski devlet hastanesi binasında incelemelerde bulunduğu öğrenildi.
Edindiğimiz bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’ndan gelen teknik bir heyet eski hastanede incelemelerde bulundu. Bakanlık teknik heyetinin inceleme ziyaretinin daha önceden belirlenen planlı bir program olduğu belirtildi.

ESKİ HASTANEDE YAŞANANLARIN ÖZETİ

Çorum’da mevcut eğitim araştırma hastanesi dışında eski devlet hastanesinin ikinci basamak sağlık kuruluşu olarak yeniden açılması sözü verildi. Süreç içinde bir dizi görüşmeler, ziyaretler gerçekleştirildi. İlgili mercilerden sözler alındı. Bazı alt yapı çalışmaları başlatıldı.
Süreç devam ederken pandemi çıktı. Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle sağlık alt yapısında yaşanması muhtemel sıkıntılara karşı eski hastanenin daha hızlı devreye alınması görüşü ortaya çıktı.
İktidar temsilcileri, geçtiğimiz aylarda il başkanları toplantısında konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya Çorum’un talebinin yerine getirilmesi yönünde talimat verdi.
Gelişmeler üzerine bir kaç kez Sağlık Bakan Yardımcıları ile teknik heyetler Çorum’a gelerek eski hastane binasında incelemeler yaptı, eksikler tespit edildi, üniversitelerden depreme karşı dayanıklılık testi sonuçları alındı.

EN SON BİLGİYİ CEYLAN VERMİŞTİ…

Hastaneye dair son açıklama birkaç ay önce AK Parti Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan’dan geldi. Ceylan, eski devlet hastanesinde 2021 yılı içinde tadilat ihalesinin yapılarak sağlık hizmeti vermeye başlanacağı bilgisini paylaştı.

MUHALEFET KAMPANYA BAŞLATTI

Pandeminin artan sarsıcı etkileri üzerine İyi Parti’nin başını çektiği muhalefet temsilcileri hastanenin en kısa sürede hizmete açılması için kampanya başlattı. Kampanyaya yerelden destek verilirken, başkentte de yansımaları oldu.

TALEP BAŞKENTE YANSIDI

İyi Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya eski devlet hastanesine ilişkin art arda sorular yöneltti.

Son Güncelleme: 30.11.2020 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş19 2020-11-27 14:14:41

inşAllah ciddi ve hızlı bir girişim olur. ihaleye bile gerek olmadan temizlenip kullanılmalıdır.