Fazla spor depresyon yapıyor

Spor yapmak faydalı, ya fazla spor...

28 Haziran 2013 Cuma 16:14
Fazla spor depresyon yapıyor

Günümüzde haftada üç gün, toplamda en az 1,5 saat spor yapmayanlara, sağlığına dikkat etmeyen kişi olarak bakılıyor. Ancak spor konusunda da “fazlası zarar” sözü geçerli. Kendi sınırlarını zorlayarak aşırı spor yapanlar sadece fiziksel değil, ruh sağlıklarını da riske atıyor.

Alman Psikiyatri, Psikoterapi, Psikosomatik ve Sinir Tedavileri Birliği’nden Valentin Markser, profesyonel sporcuların yanı sıra sıradan insanların da giderek artan şekilde aşırı spor yapmaya başladığını belirtti. Spor merkezlerinin 24 saat çalıştığını, neredeyse her büyük şehirde maratonların düzenlendiğini ifade eden Markser, insanların vücutlarına dinlenmesi için yeterli zamanı bırakmadığını kaydetti.

Markser, aşırı sporun fiziksel sıkıntılara yol açtığını, ancak daha da önemlisi psikolojik sağlığı olumsuz etkilediğini bildirdi. Markser, çoğu kişinin aşırı sporun depresyona neden olduğunun farkında olmadığını belirtti.



Son Güncelleme: 28.06.2013 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.