Fırınlara koronavirüs denetimi

Çorum’da zabıta ekipleri, fırın ve unlu mamul üretimi yapan işyerlerini denetledi.

19 Nisan 2021 Pazartesi 22:05

Çorum’da zabıta ekipleri, Ramazan ayında tüketimi artan unlu mamuller imalat satış yerlerini denetleyerek, korona virüs tedbirlerine uymayan işletmeleri uyardı.

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla ekmek üretimi yapan fırınlar başta olmak üzere ekmek ve pide imalathanelerine yönelik denetimlerini artırdı. Ekipler, fiyat tarifesi, gramaj, hijyen kuralları ve maske konusunda işletmeleri denetleyerek, esnafı da İçişleri Bakanlığı'nın Ramazan ayı Covid-19 tedbirleri genelgesi hakkında bilgilendirdi.

Çorum'da vaka sayılarının artmasının ardından tedbirlerini sıkılaştıran Belediye ekipleri, toplumun salgından etkilenmemesi için rutin yapılan fırın denetimlerini Ramazan ayı boyunca artırarak devam ettirecek. İftar saati öncesinde yaşanan pide kuyruklarının oluşmaması için fırınlara gerekli uyarıyı yapan zabıta ekipleri, hijyen ve gramaj kontrolü de yaptı. Ekipler tarafından, satış sırasında maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyulması gerektiği vurgulanırken, yeni tip korona virüs tedbirlerine uymayan veya dikkat etmeyen işyerlerine gerekli uyarılar yapıldı.

İHA

Son Güncelleme: 20.04.2021 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAĞLIK ÇALIŞANI 2021-04-21 09:45:34

MAALESEF YETERLİ DENETİM YAPILMIYOR. PANDEMİ BAŞLADIĞINDAN BERİ HER FIRINA GİTTİĞİMDE UYARMAK ZORUNDA KALIYORUM ÇALIŞANLARI.UZAYDAN GELMİŞ GİBİLER, HİÇ DUYMAMIŞLAR GİBİ BAKIYORLAR.ÜSTELİK ÇOK MERKEZİ VE İSMİ OLAN YERLER BURALAR. BÖYLE DUYARSIZ OLDUKLARI SÜRECE BU HASTALIK BİTMEZ.DAHA CİDDİ YAPTIRIMLAR ŞART VE DAHA SIK DENETİM.

Avatar
tartı 2021-04-21 10:26:58

pidenin tartıldığı teraziye bakın kir pas içinde .