Glutensiz kahvaltı etkinliği ve panel

9 Mayıs Çölyak Günü etkinlikleri kapsamında Glutensiz kahvaltı programı düzenlendi

06 Mayıs 2018 Pazar 12:36
Glutensiz kahvaltı etkinliği ve panel

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü etkinlikleri kapsamında Glutensiz Kahvaltı, yürüyüş ve panel etkinlikleri düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ‘Glutensiz Kahvaltı’ organizasyonu Yunus Emre Parkı Şelale Kafe’de dün gerçekleştirildi. Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kankurdan ve Çorum Çölyak Derneği yönetici ve üyeleri katıldı.

Milletvekili Kurt, TBMM Çölyak Komisyonu’nda yapılan çalışmalar ve alınan kararlar hakkında açıklamalarda bulundu. Çölyaklıların gününü kutladı ve Çölyak’ın yaşam biçimi olduğunu belirterek, çocuklara diyetlerine uymalarını tavsiye etti.

Vali Necmeddin Kılıç sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat ederek Çorum Çölyak Derneği’ne başarılar diledi. Çölyaklıların hayatının zor olduğunu ve diyetlerine uymaları gerektiğini belirten Kılıç, Çölyaklıların 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nü kutladı.

Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici de, Vali Kılıç ve Milletvekili Kurt’a Çorum Çölyak Derneği logosunu içeren çini takdim etti. Ayrıca Çölyak Komisyonu’ndaki çalışmalar ve derneğe desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.

Ayrıca derneğe sağladıkları katkılardan dolayı Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış’a yönetim adına Milletvekili Kurt tarafından Çorum Çölyak Derneği logosunu içeren çinileri verdi. Turizm ve Kültür Müdürü Ömer Arslan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kankurdan’ın çinilerini ise Vali Necmeddin Kılıç verdi.

Kahvaltıda son olarak Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak’ın kızı Berra Zeynep’in okuduğu şiir büyük beğeni topladı.

ÇÖLYAK FARKINDALIĞI PANELİ

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü etkinlikleri kapsamında Çölyak Farkındalığı Paneli düzenlendi. NFK (Necip Fazıl Kısakürek) Gençlik Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen panele Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Çorum Belediyesi Tesisiler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer, Çorum Çölyak Derneği üyeleri ve misafirlerden oluşan kalabalık bir grup katıldı.

Halka yönelik gerçekleştirilen panelde üyelerden Merve İpek sunuculuk görevini başarıyla yürüttü. İlk olarak Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panel AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın gönderdiği telgrafın okunması ile devam etti.

Çölyak Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak, Çorum Çölyak Derneği’nin kuruluşunu, bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetleri ve toplumda Çölyak farkındalığı oluşturularak bu güne kadar ne gibi gelişmelerin olduğu hakkında bilgiler verdi.

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici ise Türkiye’de Çölyak Derneklerinin faaliyetleri , TBMM’deki Çölyak Komisyonu ve alınan kararlar hakkında bilgiler verdi ve katkılarından dolayı Milletvekili Kurt’a teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri A.B.D.’dan Dr. Öğretim Üyesi Atakan Comba’nın Çölyak ile ilgili sunumundan sonra, Dr Öğretim Görevlisi Atakan Comba’ya derneğin hazırladığı teşekkür belgesini Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ve derneğimiz logosunu içeren çiniyi Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan verdi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yıldırım’ın kızı Elif Dila’nın okuduğu şiirden sonra Glutensiz Kokteyl ile panel sona erdi.

Son Güncelleme: 07.05.2018 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.