Gözlere çay pansumanı

Gözlere yapılacak çay pansumanı ile ağrı, sulanma, arpacık, çapaklanma, kirpik dibi iltihabı ve göz nezlesinden kurtulunabiliniyor.

29 Ocak 2014 Çarşamba 12:35
 Gözlere çay pansumanı

Gözlere yapılacak çay pansumanı ile ağrı, sulanma, arpacık, çapaklanma, kirpik dibi iltihabı ve göz nezlesinden kurtulunabiliniyor.

Günlük hayatta iş nedeniyle bilgisayar başında uzun süre çalışmak zorunda olan kişiler, saatlerce gözünü kırpmadan oyun oynayan çocuklar sürekli gözlerinde ağrı ve sulanmadan şikayetçi olurlar. Uzmanlar, bu şikayetlerden kurtulmak ve makyaj yapan kadınların gözlerinin tam temizlenmesi için ılık çay ile yapılan pansumanın iyi geleceğini belirtiyor. Uzmanlar, çay dışında herhangi bir madde ile gözün temizlenmemesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyor.

Gözlere yapılacak pansuman için uzmanlar şu önerilerde bulunuyor: “Çayı demledikten sonra 15 dakika soğumaya bırakın. Ilık olan çay ile en fazla 45 saniye kadar gözlerinizi temizleyin. Bu işlem ile gözleriniz dinlenecek, rahatlayacak ve ağrılardan kurtulacaksınız. Çayın içinde bulunan teofilin maddesi damarları genişleterek göz kanallarının rahatlamasını sağlar. Çayın demledikten sonra beklemesiyle içinde oluşan antiseptik maddeler de arpacık, çapaklanma, kirpik dibi iltihabı ve göz nezlesine iyi gelir”







(Ajanslar)

Son Güncelleme: 29.01.2014 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165