Hastalar için önemli hizmet

Yeni hastanede 20 kemoterapi koltuğu ile hastalara ayaktan hizmet veriliyor.

16 Nisan 2018 Pazartesi 16:11
Hastalar için önemli hizmet

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi Ünitesinde 4 hemşire, 1 sekreter 1 ilaç hazırlama personeli görev yapıyor. Ünite hastanenin 2. katında konumlandırılırken, 20 kemoterapi koltuğu ile ayaktan hizmet veriliyor.

Hastaların tedavileri esnasında rahat zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla koltuklara monte edilmiş hasta başı televizyon ve kulaklıkları bulunuyor. Hafta içi 08:00-16:30 saatleri arasında yarı otomatik ilaç hazırlama sistemi ile günlük 35-50 arası hastaya ilaç hazırlanarak tedavi sunuluyor. Öğlen arası kemoterapi tedavisi gören hastaların bazı yemek kokularından rahatsız olma ihtimalinden dolayı yalnızca kahvaltı veriliyor.

İki tıbbi onkoloji uzmanı ve 2 hematoloji uzmanının çalıştığı onkoloji/hematoloji polikliniklerinden tedavileri onaylanan hastalar kemoterapi ünitesine kabul ediliyor ve kemoterapi uygulama setleri, infüzyon cihazları ile ilacın çeşidine göre değişen sürelerde veriliyor.

Onkoloji ilaçlarının (kemoterapi ve immünoterapi ilaçları) hastane tarafından temin ediliyor. Henüz Türkiye’de onayı olmayan yurt dışından gelen ilaçlar gerekli/uygun hastalarda Sağlık Bakanlığına başvuruları yapılıp, kabul edildiği takdirde yurt dışından getirtilerek yine ünitede uygulanabiliyor.

Son Güncelleme: 16.04.2018 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.