Hastane binalarında inceleme

Sağlık Bakanlığı’ndan teknik bir heyet Çorum’a gelerek eski Devlet Hastanesi ve Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

13 Kasım 2019 Çarşamba 16:14
Hastane binalarında inceleme

Sağlık Bakanlığı’ndan teknik bir heyet Çorum’a gelerek eski Devlet Hastanesi ve Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.


Geçtiğimiz günlerde AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Erol Kavuncu ve Oğuzhan Kaya ile AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret etmiş, ardından Kızılcahamam Kampı'nda Milletvekili Erol Kavuncu ile İl Başkanı Yusuf Ahlatcı Bakan Koca ile ikinci kez bir görüşme yapmış, Çorum'un sağlık alanında yaşadığı sorunlar ve acil ihtiyaçlarını iletmiş, bunun üzerine Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, kente gelerek il yöneticileriyle yaptığı toplantıda sağlık yatırımları ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi alarak değerlendirmede bulunmuştu. Toplantıda ayrıca eski hastanenin yeniden hizmete açılabilmesi için teknik bir inceleme yapılması kararlaştırılmıştı.


Bugün Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bir heyet eski Devlet Hastanesi ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.
AK Parti  İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, teknik heyetin eski Devlet Hastanesi’nin tüm bloklarını inceleyeceklerini belirterek, “Sağlık Bakanlığımızın gönderdiği Özel Firma yetkilileri ile birlikte Eski Devlet Hastanemizin C/blok Hasan Paşa ve Ulukavak ASM Binalarımızın kulanımı veya yıkımı ile ilgili nihai raporu düzenlemek üzere hastanemizde incelemelerde bulunduk. Buranın bir an önce hizmete alınabilmesi için neler yapılması gerektiği tespit edilecek. Binaların yıkılması veya güçlendirilmesi heyetin yapacağı incelemeler sonunda ortaya çıkacak. Heyetin bakanlığa sunacağı raporlar doğrultusunda da gerekli yol haritası ortaya çıkacak. Hastanemizin tekrar hizmete açılması için başlatılan süreç hızlandırıldı. Ayrıca Hasanpaşa Gögüs Hastalıkları Hastanesi’nde inceleme yapılacak. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcımız Halil Eldemir’e Çorum’a gösterdikleri hassasiyetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
İncelemeler sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu.

İHA

Son Güncelleme: 14.11.2019 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gerçek çorumlu 2019-11-13 16:49:58

Akp il başkanı Ahlatçı il sağlık müdürümü oldu haberimiz yok ,sağlık müdürüne gerek yoksa Sobacı istifa etsin.Sağlık bakanının ggönderdiği hastane heyetini akp il başkanımı karşılyor.Tuhaf değilmi