Hastane hasta depremzedeler için hazır

Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan depremden etkilenen bazı hastaların Çorum’a sevk edileceği öğrenidi.

08 Şubat 2023 Çarşamba 12:58
Hastane hasta depremzedeler için hazır

Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ilde yıkıcı etki yapan iki büyük depremde, bölge illerindeki bazı hastaların bir bölümünün Çorum’a sevk edileceği öğrenildi.

DİYALİZ VE KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLAR

Edindiğimiz bilgilere göre; depremin yaşandığı sıcak bölgelerde yapılan planlamalarda, kapsamlı ve büyük ölçekli cerrahi müdahale gerektiren yaralıların başta Ankara olmak üzere ile yakın illerdeki tam donanımlı eğitim araştırma, şehir ve devlet hastanelerine sevk edilmesi öngörülürken, yine depremden olumsuz etkilenen başta diyaliz hastaları olmak üzere kronik rahatsızlıkları bulunan ve uzun süreçli yataklı tedavi gerektiren bazı hasta depremzedelerin Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nakledileceği öğrenildi. Hastane yönetiminin deprem bölgesinden gelecek hastalar için gerekli tedbir ve hazırlıkları yaptığı belirtiliyor.

SICAĞI SICAĞINA 26 YARALI DEPREMZEDE GELDİ

Bu arada depremin sıcağı sıcağına yaşandığı ilk günlerde yaralananlardan 3'ü çocuk 26 kişinin Çorum'a sevk edilerek tedavi altına alındığı, 20’sinin taburcu edildiği, 6’sının tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Yaralı depremzedelerden yabancı uyruklu 3 çocuğun yakınları tarafından Çorum’a  getirildiği, çocukların anne ve babalarının ise göçük altında olduğu öğrenildi.

Son Güncelleme: 08.02.2023 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.