Hastane iyi yolda

İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi'nde hekim ve donanımsal eksiklikler giderilirken, hasta memnuniyeti giderek artıyor.

01 Mart 2020 Pazar 15:19
Hastane iyi yolda

100 yataklı kapasiteli İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi bir taraftan doktor açığını giderirken, diğer yandan donanımsal eksiklerini tamamlayarak hizmet alanını geliştiriyor. 6 ay öncesine göre uzman doktor açığı minimum düzeye indirildi. Çoğu hastalığın tetkik ve tedavisinde Çorum’a sevk edilen hasta sayısında gözle görülür biçimde azalma yaşanıyor.

DOLULUK ORANI YÜZDE 80’E ULAŞTI

İskilippost.com’da yer alan habere göre, geçtiğimiz Eylül ayında yatan hasta sayısı sadece 15 iken, Şubat ayı itibariyle yüzde 80’e ulaştı. Bunda pratisyen ve uzman hekim sayısındaki artış ile tetkik ve tedavide sağlanan hız, hastane yönetiminin ve personelin gayreti önemli etkenlerden biri olarak göze çarpıyor.

KISA SÜREDE TEDAVİYE BAŞLANIYOR

Örneğin anestezili endoskopiyi ilçelerde tek yapan hastane İskilip Devlet Hastanesi. Anestezisiz endoskopi için bazı hastanelerde 6 ay sonrasına gün verilirken, İskilip’te aynı gün sonuç alınarak tedaviye başlanıyor.

HEKİM SAYISI 20’Yİ GEÇTİ

Doktor açığının giderilmesinde hastane yönetiminin bakanlıkla sürekli iletişim halinde olduğu belirtiliyor. Uzman ve pratisyen hekim sayısı 20’yi geçmiş durumda. Sağlık Bakanlığı’nın İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi’nin ihtiyaçlarına hassas davranıyor.

Bu çerçevede; 2 anestezi uzmanı, 3 çocuk doktoru, başhekimle beraber mevcut durumda 2 dahiliye uzmanı, 1 Fizik tedavi uzmanı, 1 genel cerrah, 1 ortopedi, 1 radyoloji, 9 pratisyen hekim tedavi hizmeti verirken 1 dâhiliye ve 1 Kadın doğum doktorunun da önümüzdeki günlerde göreve başlayacağı kesinleşti. Bunun yanında 4 diş hekimi de İskiliplilere tedavi hizmeti vermeye devam ediyor.

VATANDAŞIN MEMNUNİYETİ ARTIYOR

Hasta ve hasta yakınları devlet hastanesindeki tedavi hizmetlerinden, hastane yönetiminden, personelden ve verilen hizmetlerden memnun olduklarını söylüyor. Bundan 6 ay önceki durum göz önüne alındığında vatandaşların, hasta ve hasta yakınlarının hastane hizmetlerine bakış açısının olumlu yönde olduğu ifade ediliyor.

Son Güncelleme: 01.03.2020 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2020-03-01 21:46:11

çorum erol olçok acilde bir iğneyi, pansumanı yaptırmakta zorlanıyoruz hastayı.oradan oraya gönderiyorlar.iskilipte işler hızlı bir şekilde yürüyormuş.yakında hastalar iskilipe giderse hiç şasırmayın.hasta memnuniyetini sağladıkları için idarecileri kutluyorum.

Avatar
iskilipli esnaf 2020-03-01 22:31:15

başhekimiz çalışkan ve iş disiplini yüksek bir kişi.hastanemiz tertemiz.polikliniklerde servislerde ve acilde hastalara ilgi süper.İskilip halkı olarak başhemimizi ve çalışan peronellere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Avatar
hasta 2020-03-02 13:10:49

işini düzgün yapan kendisini halkın hizmetine adayan kimselere hiçbir şey olmaz. hastaların duası yeter.

Avatar
selma 2020-03-02 06:19:05

iskilip çorumun yükselen yıldızı doktor personel ve ekipman olarak desteklenirse burada güzel işlerin yapılacağını düşünüyorum.emegi geçen herkesten Allah razı olsun.

Avatar
mehmet 2020-03-03 06:25:57

iskilipte yapılan güzel işler bazı çevreleri rahatsız etmiş olabilir.durmak yok kaliteli nitelikli hizmete devam.

Avatar
Yunus S. 2020-03-01 23:49:28

İskilip Atıf Hoca Hastanesinin çok değerli müdürü Adem Bey'e de özverili hizmetleri,gayretleri ve çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Avatar
İskilip Dikkat 2020-03-02 08:37:24

İSkilip Hastanesinin yöneticileri ile ilgili olumlu yorumlar var. Bu Çorum'un doğsına aykırı, aman dikkatli olun. Ayak kaydırmak için önce öğerler Çorumda. Benden söylemesi.

Avatar
Emekli saglikci 2020-03-02 08:51:22

Mecburi hizmeti bitenin kacmsmasi icin uygun calisma kosullarini saglamak lazim