Hastanede başarılı bir operasyon daha

HİTÜ Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi laparoskopik böbrek ameliyatlarında ileri bir merkez olma yolunda ilerliyor.

01 Ekim 2019 Salı 15:11
Hastanede başarılı bir operasyon daha

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, laparoskopik böbrek ameliyatlarında ileri bir merkez olma yolunda hızla ilerlediği bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, yan ağrısı ve tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu nedeni ile Amasya’da ‘Sol Üreteropelvik Darlık’ tanısı konulan 17 yaşındaki hasta, hastane Üroloji Polikliniği’ne başvurdu.

Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra hastaya ‘Damar Çaprazlı Üreteropelvik Darlık’ tanısı konuldu. Dr. Musa Ekici, Dr. Mustafa Serdar Çağlayan ve Dr. Murat Baykam’dan oluşan bir ekip ile ‘Laparaskopik Pyeloplasti’ (kapalı ameliyat) operasyonu gerçekleştirildi. Ameliyatta ve ameliyat sonrası takibinde herhangi bir yan etki gelişmeyen hasta, operasyonun üçüncü günü direni alınarak taburcu edildi.

Hastaneden yapılan açıklamada, “Laparaskopik ameliyatlarda büyük kesiler yapılmamakta ve 3-4 adet 1 cm’lik kesiler yapılarak vücut içine girilmektedir. Ayrıca hastanede yatış süresi açık ameliyatlara göre oldukça kısadır. Hastalar normal hayatlarına kısa sürede dönmektedir.

Hastanemizde ayrıca; böbrek tümörleri, böbrek taşları, böbrek kistleri de başarılı bir şekilde laparaskopik olarak yapılmaktadır. Bu konuda, ileri bir merkez olma yolunda hızla ilerlemekteyiz.” denildi.

Son Güncelleme: 01.10.2019 23:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozcorumlu 2019-10-01 15:47:16

Cok degerli ulkemizin yetistirdigi bilim insani prof bashekim var kiymetini bilelim

banner165