Hastanede doktor kaybına çözüm arayışı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 40’ın üzerinde hekimin çeşitli nedenlerle hastane ile ilişiklerini kestiği iddia edildi.

25 Şubat 2019 Pazartesi 14:32
Hastanede doktor kaybına çözüm arayışı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 40’ın üzerinde hekimin çeşitli nedenlerle hastane ile ilişiklerini kestiği iddia edildi. Haber yaygın medyada bazı haber sitelerinde yer aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre, nüfusu 550 bine yaklaşan Çorum'da sağlıkta bazı sorunlar yaşanıyor. Son bir yılda Doç Dr., Yar. Doç ve Uzman olmak üzere 40 doktor görevinden istifa ederek Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle ilişiklerini kesti.

İddialara göre, hastaneden kopmaların nedenleri arasında doktorların iş yükünün fazla olması, akademik kadroda görevli doktorların akademik çalışmalara yeterli zaman ayıramaması, çalışma şartları ve ekonomik anlamda özel hastanelerin cazip hale gelmesi, yönetimde yaşanan problemler, hasta beklentilerinin artması ve bazı branşlarda hekim açığı sıralanıyor.

Bünyesinde 33 dal bulunduğu belirtilen Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nükleer tıp, gastro entoloji, çocuk endokroloji, çocuk kardiyoloji, romatoloji, hemotoloji, göğüs cerrahi ve onkoloji bölümlerin de görevli doktor bulunmadığı ifade ediliyor.

Hastaların ultrason çekimi için doktor yokluğundan 8 ay sonraya sıra veriliyor. Yine fizik tedavi ünitesi yetersizliğinden ameliyat olan bir hastaya fizik tedavi sırası 6-7 ay sonrayı bulabiliyor.

ÇÖZÜME YÖNELİK ADIMLAR

Bu arada hekim açığının giderilmesi için siyasetin yerel temsilcileri Sağlık Bakanlığı’nda bir dizi girişimlerde bulunmuştu. Önümüzdeki dönemlerde çok sayıda branşta merkez ve ilçe hastanelerine hekim atanması bekleniyor.

Türkiye genelinde 210 üniversite hizmet verirken, bazı üniversitelerde tıp fakültesi bulunuyor. Çorum da tıp fakültesi hastanesi olan iller arasında yer alıyor. Bu kapsamda akademik unvanlı hekimler taşraya geliyor. Sağlık Bakanlığı ile yapılan afiliasyon (işbirliği anlaşması) sonucu Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde akademisyen hekimlerin yanı sıra sağlık bakanlığına bağlı uzman hekimler birlikte görev yapıyor. Hastaneden ayrılan hekimlerin yerine yenilerinin ikame edilmesi için tıp fakültesi yeni kadro ilanı açıyor. Bir yandan da Sağlık Bakanlığı nezdinde eksik olan branşların tamamlanması için girişimlerde bulunuluyor.

Son Güncelleme: 26.02.2019 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yönetim 2019-02-25 14:46:07

Hastane yönetiminde iş yok sıfır çözüm üretemiyor yönetimin komple değişmesi lazim

Avatar
Ahmet 2019-02-25 14:48:39

Yönetenlere takım tutar gibi koşulsuz destek verme tutumunun sonucu olarak yönetenler de yaptıkları hataları göremez olurlar yahut nasıl olsa sesi çıkan yok deyip liyakat yerine adamı olma kriterini uygularlar. Bu tarz yanlışlar da böyle sonuçlar doğurur. Koşulsuz destekçi kimsenin bu durumdan yakınma hakkı olmamakla beraber yanlışları dile getirip sıkıntı yaşayan insanlara da özür borçları vardır.

Avatar
DLII 2019-02-25 15:02:05

unvan karşılığı kadro verilince böyle oluyor... akademik unvanı alan doktor bir süre sonra geldiği yere geri dönüyor...

Avatar
Haydar 2019-02-25 21:38:25

Ömer sobacı ve ihsan demirbaş sağlıkta olduğu sürece sağlık düzelmez adam kayirma bitmez hastanede hemşire bırakmadılar sağlık müdürlüğüne çektiler borokrasi torpili bitmiyor. corum hastanede üniversite hocalarının havasından geçilmiyor randevu alinamiyo çoğuna. Niye bunlara müdahale edilmiyor. İşi ehli adamlara vermedikçe bunlar duzelmez

Avatar
Liyakat 2019-02-25 22:57:59

Sayın...ÖMER SOBACI veya yanındaki İHSAN bey bu koltukları ne zaman bırakacaksınız ,sendika başkanı AHMET SAATÇI mı yönetiyor bu Çorum ilindeki sağlık yönetimini...yapamıyorsanız bırakın..AHMET SAATÇI öyle

Avatar
Cemal ates 2019-02-25 18:41:55

Ömer sobaci gitmedikçe hastane düzelmez

Avatar
Adem 2019-02-25 16:38:26

Sorun idareden ziyade il sağlık müdürlüğü politikasında. Sürekli işçi gibi gördüğü doktorları daha çok zorlayıp pes ettiriyorlar. Buraya gelmek için yıllarca uğraşıp ilk yılında istifa eden bir sürü çorumlu doktor var. İddia ediyorum ki , iki ay döner verilmesin, iskilip hastanesine döner koca hastane. Bir düşünün kim üç kuruşa gece gündüz hastanede çalışıp, dava edilip, bimere şikayet edilip bi de üstüne dayak yer. İnsanın bunu kabul etmesi için mal olması lazım

Avatar
Sarıkaya 2019-02-26 11:19:24

Hastaneden kaçan kaçana , çalışanlara sormak lazım