‘Hastanelerde randevu birikmeleri önlenemeyecek’

Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nın son çıkardığı yönetmeliğin, randevu sırasındaki birikmeleri önlemeyeceğini söyledi.

21 Ekim 2022 Cuma 00:51
‘Hastanelerde randevu birikmeleri önlenemeyecek’

Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nın son çıkardığı yönetmeliğin, randevu sırasındaki birikmeleri önlemeyeceğini açıkladı.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Ankara'da düzenlenen Sağlık Zirvesi'nde konuştu.

Sağlık Bakanlığı son yönetmelikle özellikle cerrahi branştaki muayenehanelere sınır getirmiş ve birçok uzmanlık derneği yönetmeliği yargıya taşımıştı.

YÖNETMELİK SORUNLARI ORTADAN KALDIRMAYACAK

Konuşmasında devlet hastanelerinde özellikle dermatoloji, nöroloji, psikiyatri ve KBB polikliniklerinde en uzun randevu kuyruklarının olduğunu getiren Akdağ, Bakanlığın başka çare kalmadığı için muayenehanelere yönelik düzenleme yaptığını ama bunun randevuları ile ilgili sorunları ortadan kaldırmayacağını belirtti. Özel hastanelere muayenehane hekimlerinin çalışmasıyla ilgili düzenlemede "Vakıf üniversiteleri için de geçerli mi?" diye soran Akdağ, vakıf üniversitelerinin kadrolarıyla ilgili bir düzenleme olmadığını ve kesinlikle bu konuda düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Vakıf üniversitelerinin bizim tarihsel vakıf anlayışındaki vakıflar gibi olmadığını belirten Akdağ, "Vatandaştan dünyanın parasını alan vakıf mı olur?" diye sordu.

ÖZEL FARKI YÜZDE 200'E ÇIKTI: GEÇMİŞ OLSUN

Prof. Dr. Akdağ ayrıca 2008 yılında çıkan Özel Hastaneler Yönetmeliği ile vatandaşın özel hastanelerden hizmet alması halinde %30 fark getirdiklerini hatırlatırken "Ben ayrıldıktan sonra 2013'te %200 farka çıkarıldı. İşte orada film koptu. SGK reel fiyatları ortaya koymalı ve yaptığı ödemeden sonra vatandaştan ne kadar fark alacağına karar vermeli. Onun üzerinde de 1 kuruş bile alınmamalı. Bir defa kuralı bozdunuz mu? Geçmiş olsun!" diye konuştu.
Tımetürk 

Son Güncelleme: 21.10.2022 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Randevu çilesi 2022-10-21 19:18:48

Eski bakan bunu soyluyorsa biz napalim. Sozde saglikta çağ atladik. Neredeeen nereyeee. Gerci bunlar kendilerinde suc bulmazlar, Cehape zihniyeti yapti derler.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-10-21 17:42:29

Eskiden Hastane yoktu, ama doktor çoktu. Şimdi Hastane çok, doktor yok.

Avatar
Mehmet 2022-10-21 20:50:32

Performans sistemini getirmenin sonucu.Herkes performans dersinde.Onu kim getirdi acaba?Bir ülkeden intihallle kendisi yazmış gibi yapıp,hastayı müşteri gibi gören sistemi bu milletin başına bela eden kendisi.

Avatar
Çorum 19 2022-10-25 23:03:59

Siz ne yaptınız sağlık sisteminin içine eden saglikcilari biktiran ve en antipatik bakan seçilen sizsiniz

Avatar
vatandaş 2022-10-21 11:35:00

Sayın Recep Akdağ adem gibi sağlık bakanıydı. Ondan sonra gelenler, sağlık sistemini, düzgün yönetemez oldular. hastahane sayıları arttığı halde bazı branşlarda randevu bulunamıyor, veya tahlil süreci daha uzak günlere veriliyor. Vatandaşın kamu hastahanelerinden özel hastahanelere gitmesi mecbur ediliyor. Özel hastahanelerde fiyatlar çok fahiş durumda. Özel hastahaneleri olan bir bakan vatandaşı özel hastahanelere gitmeye mecbur bırakıyor.

banner165