Hastaneye Covid-19 için cihaz desteği

Çorum Ticaret Borsası'nın Moleküler Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nda bulunan ve covid-19 testlerini kısa sürede yapabilen cihaz Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi emrine tahsis edildi.

30 Mart 2020 Pazartesi 15:57
Hastaneye Covid-19 için cihaz desteği

Çorum Ticaret Borsası, kendi bünyesinde faaliyet gösteren laboratuvarındaki bir cihazı Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi emrine tahsis etti.
Borsa Başkanı Naki Özkubat yaptığı açıklamada,"Çorum Ticaret Borsası'nın bünyesinde kurmuş olduğu Moleküler Mikrobiyoloji laboratuvarında  bulunan Roche LightCycler 96-Real Time  PCR  cihaz 19 Mart 2020 tarihinde  Hitit Üniversitesi  Erol Olçok  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin  hizmetine sunulmuştur. Bu cihaza uyumlu covit19 kitleri ile çalışmalar sürmekte ve 90 dakika gibi kısa bir sürede 96 adet numuneyi sonuçlandırma kapasitesine  sahip olup, virüs ile ilgili netice elde edilmektedir."dedi.

Son Güncelleme: 02.04.2020 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2020-03-30 16:58:25

Habercim19 uyumayın, şimdi habertürk yayınladı Çorum'da bir köy veya ilçe karantianaya alınmış doğrumu?

banner165