Hastaneye randevusuz gitmeyin!

Pandemi döneminde yoğunluk oluşmaması için hastaneye başvurmadan önce vatandaşların randevu alması isteniyor

04 Aralık 2020 Cuma 17:10
Hastaneye randevusuz gitmeyin!

Ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da koronavirüs mücadelesi yoğun bir şekilde sürerken Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başka branşlarda gidecek olan vatandaşların mutlaka MHRS’den randevu almaları isteniyor.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandemisinde Çorum’da  ilk vaka görüldüğü 22 Mart 2020 tarihinden itibaren Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi vatandaşa en iyi hizmeti vermeye çabasında. Sağlık çalışanları ve tüm personel özverili bir şekilde hasta vatandaşları sağlığına kavuşturma uğraşında. Covid-19 nedeniyle üst düzey önlemler alınan hastanede, vatandaşların da muayene ve tedavi süreçlerinde fiziki mesafe, maske, temizlik kurallarına dikkat etmeleri, Covid-19 hastalığının bulaşmasını engellemek için büyük önem taşıyor.

YOĞUNLUĞU ÖNLEMEK İÇİN RANDEVU ŞART

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerince yapılan uyarıda  Covid-19 tanı ve tedavilerinin yanı sıra 26 ayrı branşta poliklinik ve yataklı tedavi hizmetler sürerken, vatandaşların hastaneden alacakları hizmetlerin daha verimli olması için MHRS’den randevu almaları gerektiği vurgulandı. Özellikle hastanelere mümkün mertebe randevusuz gelinmemesinin Covid 19 pandemisinde temas ve yoğunluğu azaltmak için önemli bir tedbir olduğu belirtilirken, “Hastanemizde Verilen Poliklinik Hizmetlerimiz: Çocuk Endokrin, Çocuk Psikiyatri, Gastroenteroloji, Göz, Hematoloji, Onkoloji, Cildiye, Endokrinoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, İç Hastalıkları, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi, Aile Hekimliği, Beyin ve Sinir Hastalıkları, Kalp ve Damar Cerahisi, Çocuk Cerrahisi, Nefroloji, Romatoloji, Ruh ve Sinir Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kardiyoloji, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Üroloji, Genel Cerrahi şeklindedir.

Bahçelievler Semt Poliklinik Hizmetlerimiz: İç Hastalıkları, Aile Hekimliği, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Göz, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Ruh ve Sinir Hastalıkları, şeklindedir. Hasanpaşa Semt Poliklinik Hizmetlerimiz: Aile Hekimliği, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Göz, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Ruh ve Sinir Hastalıkları şeklindedir. Hastanemizde ameliyathane hizmetlerimiz sürüyor. Cerrahi bir operasyon ya da  bir işlem öncesi hastalarımızın ve sağlık ekibimizin güvenliği açısından PCR testini mutlaka uyguluyoruz. Özellikle elektif vakalarda hastalarımıza ameliyat öncesinde semptom olsun ya da olmasın, mutlaka PCR testleri uygulamaktayız.  (PCR testi virüslerin genetik yapısını tespit eden moleküler bir tanı ve antijen testidir. COVID-19’a yakalanan ve virüsü aktif olarak taşıyan kişilerin belirlenmesini sağlar.) Böylelikle hastalık bulgusu olmasa bile sonucu pozitif olan hastaları tespit edip, Covid-19 virüsünü taşıyan hastaları erken evrede tespit edip biran önce tedavilerini planlıyoruz. Hastanemizde ortalama aylık 2500 cerrahi girişim yapılmakta olup hem  covid -19 salgınıyla tüm gücümüzle mücadele ediyoruz, hem de cerrahi operasyon ve girişimsel işlemlerimiz aksatılmadan devam ederek bu konudaki ihtiyaca cevap veriyoruz. Kıymetli halkımızdan bu süreçte maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bizlere destek olmalarını istirham ediyoruz.” denildi.
 

Son Güncelleme: 05.12.2020 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.