Hastaneyle övünenler içinde doktor bırakmadı

Deva Partisi İl Başkanı Elvan Can Çabuk, Çorum’da hastane yapmakla övünenlerin içinde doktor bırakmadıklarını iddia etti.

09 Haziran 2022 Perşembe 14:39
Hastaneyle övünenler içinde doktor bırakmadı

Deva Partisi İl Başkanı Elvan Can Çabuk, Çorum’da hastane yapmakla övünenlerin içinde doktor bırakmadıklarını iddia etti.

VATANDAŞ ÇİLELİ

Siyasilerin ilimize, bölgemize hizmet edeceği ve başka illere artık hasta gönderilmeyeceği beyanları ile yaptırılan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, doktorların ve buna bağlı olarak ta hizmet almak isteyen, şifa arayan vatandaşların çilesinin bitmek bilmediğini savunan Çabuk, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

DOKTOR SORUNU

Tabi ki bu çilenin en temel sebebi; Sayın Cumhurbaşkanımız çıkışı ile gözler önünde akıllara kazınan ‘Gidiyorlarsa gitsinler’ ” ifadesi değil mi? Sağlık emekçilerimize ve saygın doktorlarımıza gerekli değerin verilememesi. Bu konuyu iki başlık altında irdelersek, doktor sorunu: Hastane hasta kapasitesine göre çoğu alanda doktor sayısının yetersizliği, polikiliniklerde hasta sayısı fazla olduğundan doktorların çalışma saatleri ve koşullarında yaşanan zorluklar. Doktorlarımıza kapasite üstü yüklenilmesi, doktorlarımızın, genç doktor adaylarımızı eğitmek için sorumlukları, bunu yaparken polikliniklerin aksaması ve ameliyat günleri çoğu zaman poliklinik yapamamaları.
Döner Sermaye paylarından büyük kesintiler yapıldığı ve yönetimsel baskılar ve mobingler nedeniyle gelen doktorların fazla zaman geçmeden, özel hastanelere transfer olduklarını söyleyebiliriz. Bu ve benzeri sebeplerden, Çorum’da birçok alanda doktor sıkıntısı çekilmeye devam etmektedir. Buna bağlı mevcut durumdan doğan, hasta çilesi ise ikinci irdeleme başlığımız olarak karşımızda.

HALK POLİKİLİNİKTE NÖBET TUTUYOR

Halk muayene sırası için poliklinik önünde nöbet tutmaya devam etmekte, MHRS sisteminden randevu alamayan vatandaşlarımız, sabah mesai saatinden önce poliklinik önlerinde randevu alabilmek için, uzun kuyruklar oluşturmaktadır. Bu kuyruklarda randevu almaya çalışan vatandaşımızla karşı karşıya bırakılan çalışanların sekreteryanın verdiği mücadele azmi görmezden gelinerek hastanede uygulanan mobbing ve baskılarla toplam kalite hedeflerine ulaşılmaya çalışılıyor.

MHRS'DEN RANDEVU ALINAMIYOR

MHRS sistemi üzerinden Ortopedi, Plastik Cerahi gibi bölümlere randevu alınamadığı ve sekreteryadan sıra istendiğinde doktorun randevu verebildiği gibi cevaplar alınabiliyor. internet üzerinden ve 182'yi arayarak randevu alabilmenin neredeyse imkansız olduğu, hastanenin yataklı yoğun bölümlerinde yer olmadığından hastaların ilaçlarla evlerine gönderildiği, sarf malzemelerin yeteri kadar ilgili birimlere verilmemesi, ameliyathanelerdeki yoğunluk nedeniyle poliklinik sırası takip edilmeden üst yönetim ve siyasi taleplerle vatandaşın sırasının önüne geçilmesi, hastaların asistanlar tarafından koordine edilmeye çalışılması uzmanların whatsapp grupları üzerinden hizmet vermeye çırpınması gibi bir çok konu tespitlerimiz içerisinde yer almaktadır.

GÖREVE DAVET ETMEK GÖREVİMİZ

Toplumu oluşturan her bireyin sağlık hizmetlerine eşit şekilde ve ihtiyaç duyduğu her zaman yeteri kadar erişebilmesi bireylerin refahlarına ve beşeri sermayenin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. Bölgede sağlıkla ilgili yaşanan sorunlar Türkiye’ye paralellik göstermektedir.

Çorum halkının büyük bir sıkıntı yaşadığı ve çözüm beklediğini bildirmek, görmezden gelenleri, çözümler ve alternatifler üretmek için göreve davet etmek memleket sevdalısı her birey gibi biz siyasilerinden en kutsal görevleri arasındadır."

Son Güncelleme: 09.06.2022 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sağlık çalışanı 2022-06-09 22:04:42

Çöküş dönemi sezikliyle başladı artık devamı gelir. Çalışanlarına değer vermeyen idareden ne beklenir

Avatar
6 branşta randevu yok.Gece mesaisi. İMAMA 3600 2022-06-09 21:22:26

Ben 6 branşta mhrs randevu alamıyorum. 6 aydır yok. ŞEHİR HASTANESİ neyime gerek.İçşnde muayene olamadıktan sonra neme yarar kos KOCA beton hastaneniz. GECE MESAİSİ de yapamıyorlar çünkü dr yetersiz. İMAMLARA GELİNCE 3600 VAR.DRlere de zılgıt var. Günde 5 vakit yani 1 saat camiye gel al sana 10 bin ve 3600 den yine para.İMMALAR ARKA BAHÇE, AMA DR.LER vtandaş düşmanı.AKP çoktan bitti.

Avatar
Alacalı doktor 2022-06-09 17:01:07

Kapıda karşılayacak kadar dohtor olsun yeter.. Geri kalanı müştemilat...

Avatar
Hedef 2071 2022-06-09 16:00:27

Siz iktidar olunca getirin o doktorları.dengesiz dengesiz konuşmayın herşey var hastanede Allaha şükür.Hastane görmek istiyorsan bay Kemal zamanındaki SSK hastanelerine bakın.hastane değil belediye çöplüğü gibiydi.

Misafir Avatar
Ahmet 2022-06-09 17:11:44 @Hedef 2071

Randevu almak için partiden birini mi aratıyorsun yoksa yönetimdesin de randevusuz odaya mı dalıyorsun? Millet hastane randevusu alabilmek için torpil yaptırıyor. Gelinen nokta bu!

Beğenmedim! (0)
Avatar
MHRB 2022-06-09 17:09:49

15 gün ileri randevu çözülmesi. insanız. bir gün sonrası ne olacağımız belli değil randevu çözümü sağlanmalı gerekirse daha önceOsman Durmuş zamanında olduğu gibi çift vardiya NEDEN DLMASIN

Avatar
Çorum 19 2022-06-09 20:22:23

Türkiye'de olay bitmiştir yani game över kimse ne kendini ne birbirini kandirmasin

Avatar
Çorum 19 2022-06-09 20:25:49

Niye şikayet ediyorsunuz sırtımızda muayenehanelere anamızı babamızı taşımaktan kurtulduk Allah razı olsun

Avatar
Vay arkadaş 2022-06-09 21:15:46

Aynen çift vardiya olabilir, bu da çözüm olmazsa personelin eve gitmesi yasaklanabilir ve 24 saat kesintisiz poliklinik hizmeti gündeme alınabilir, sonuçta bizim vergimizle maaşlarını alıyorlar, bir ton para alıyorlar...

Misafir Avatar
çorum 2022-06-10 08:30:09 @Vay arkadaş

Ne çalışan sağlıkçı mutlu ne halk .Zamanında hasanpaşa devlet hastanesi kapanmasaydı. Bahçelievlerdeki devlet hastaneside büyük oranda devam etseydi. Çok güzel olacaktı. Hasanpaşa kapanırken 1 muhtar dışında kimse karşı gelmedi. Onuda yanaktan öptüler oldu bitti.

Beğenmedim! (0)