Hayırlı olsun, TÜRKOVAC onay aldı

Yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı.

22 Aralık 2021 Çarşamba 15:17
Hayırlı olsun, TÜRKOVAC onay aldı

Yerli koronavirüs aşıTURKOVAC acil kullanım onayı aldı. Düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aşının ne zaman kullanılacağı sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “TURKOVAC aşısı 1 hafta 10 gün içinde, başta devlet hastanelerinde olmak üzere kullanıma sunulacak.” ifadeleri ile yanıt verdi.

Yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC için bugün acil kullanım izni çıktı. Aşının seri üretime başlamasına ilişkin detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın katıldığı etkinlikte açıklandı.

‘BİR HAFTA İÇİNDE DEVLET HASTANELERİNDE KULLANIMA SUNULACAK’

Dolum tesisinde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “9 koronavirüs aşısı üreten ülkelerden biri olduk. Bugün itibarıyla üretime başlamış durumdayız” ifadelerini kullandı. Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Aşı ne zaman uygulanmaya başlanacak?” sorusuna ise “TURKOVAC aşısı 1 hafta 10 gün içinde başta devlet hastaneleri olmak üzere kullanıma sunulacak.” sözleriyle yanıt verdi.

‘10 GÜN İÇİNDE YAYGIN KULLANIMA GEÇECEĞİZ’

Sağlık Bakanı Koca ise “Bugün itibarıyla Kovid-19 aşısı üreten 9 ülkeden biri olduk. 10 gün içerisinde tetkikler bitecek, gelecek hafta sonundan itibaren yaygın kullanıma geçmiş olacağız."dedi.

Son Güncelleme: 22.12.2021 20:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Raşit 2021-12-23 14:33:45

Bakalım ilk kimler yaptıracak..