Hayvan Hastanesi ile bölgede ön plana çıktılar

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük Hayvan Hastanesi hayvanlara şifa dağıtıyor. Hastaneye Çorum'un yanı sıra bölge illerden gidenler var.

01 Ocak 2021 Cuma 22:20
Hayvan Hastanesi ile bölgede ön plana çıktılar

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük Hayvan Hastanesi hayvanlara şifa dağıtıyor. OMÜ Hayvan Hastanesinde 2018’de 5 bin olan hasta sayısı, 2020’de 13 bin 250’ye ulaştı.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük hayvan hastanesi olarak dikkat çeken Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesinin mevcut durumu, kurulduğu günden bugüne kadarki gelişimi ve kat ettiği aşamalar Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın katıldığı toplantıyla yakın plana alındı.

Rektörlük Yönetim Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Veteriner Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Güzel, yaptığı sunumda; Hayvan Hastanesinin tarihsel gelişimi, altyapısı, donanımı, akademik ve idari personel profili ile geleceğe yönelik planlamalarını paylaştı.

Toplantıda söz alan Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Tütüncü de Hayvan Hastanesinin ciddi bir gelire ulaştığına dikkat çekerken, “Bu seviyeye ulaşılmasında çok büyük emekler var. Şu an Hastanemizde, karar verildiği anda yarım saat içinde operasyon yapılabilecek malzeme ve altyapı mevcut. Çorum’dan Amasya’ya farklı illerden gelenler oluyor. Pandemi koşullarında bile verilerimiz çok iyi durumda. Dolayısıyla bu nitelikli hizmetin sürdürülebilir olması ve üniversitemizin marka değeri olarak öne çıkması açısından sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Keza Türkiye’de VEDEK’ten akreditasyonu alan ilk beş fakülte arasındayız. Bundan sonraki süreç, sizlerin katkısı ve desteğiyle şekillenecek” diye konuştu.

Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Serhan Serhat Ay, OMÜ Veteriner Fakültesi mezunlarının itibar sahibi olduğunu ve kabul gördüğünü vurgularken, işverenlerin Ondokuz Mayıs Üniversitesi adını duyduğunda mezunlara farklı yaklaştıklarını dile getirdi.
İHA

Son Güncelleme: 02.01.2021 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2021-01-02 12:45:49

ÇORUM BÖLGESİNE VETERİNER FAKÜLTESİ GEREKLİ.
HAYVAN HASTANESİ GEREKLİ TEK KALKINMA TARIM HAYVANCILIKDAN.