Hem konferans hem aktivite

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve BESYO ortaklığında Atatürk Anadolu Lisesi’nde düzenlediği ‘Fiziksel Aktivitenin Önemi’ konulu konferans hem eğitti hem eğlendirdi.

09 Ekim 2013 Çarşamba 20:16
 Hem konferans hem aktivite

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve BESYO ortaklığında Atatürk Anadolu Lisesi’nde düzenlediği ‘Fiziksel Aktivitenin Önemi’ konulu konferans hem eğitti hem eğlendirdi.

Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla hazırlanan ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ ve ‘Dünya Yürüyüş Günü’ etkinlikleri kapsamında, Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin ve davetlilerin  katılımlarıyla ‘Fiziksel Aktivitenin Önemi’ konulu bir program gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü Obezite Birimi ve  Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü’nün düzenlediği, ‘Fiziksel Aktivite’ konulu program, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Kanser Şube Müdürü Dr. Hicran Ülger’in konuşmasıyla başladı ve Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner’in sunumuyla devam etti.

Yamaner konuşmasında, fiziksel aktivitenin kalp, damar ve kan dolaşımı ile ilgili hastalıklar, diyabet, obezitenin önlenmesi, sağlıklı bir kas-iskelet sistemi gelişimi, anksiyete ve depresyon riskinin azaltılmasının sağlanmasındaki öneminden bahsetti.

Hitit Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Eker de öğrencileri, ‘Fiziksel Aktivitenin Sağlık Üzerine Etkileri’ konusu üzerine bilgilendirdi ve oturur pozisyonda yapılabilecek bedensel hareketlerden örnekler verdi.

Tüm dinleyicilerin katılımıyla gerçekleştirilen hareketler, salonda neşeli anların yaşanmasına neden oldu. Programda öğrencilere yeterli, dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konulu el broşürleri ile şapka dağıtıldı.





Son Güncelleme: 09.10.2013 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.