‘Hemşire Krizi’ iddiasına açıklama

Bazı yerel basında yer alan 'Hastanede Hemşire Krizi' başlıklı haberlere açıklık getirildi.

02 Nisan 2019 Salı 19:29
‘Hemşire Krizi’ iddiasına açıklama

Bazı yerel basında yer alan 'Hastanede Hemşire Krizi' başlıklı haberlere açıklık getirildi.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Müdürlüğümüze bağlı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi 750 yatak kapasiteli olup Bakanlığımız Kadro Standartları İle Çalışma Usul Ve Esaslarına Dair Yönerge’de belirlemiş olduğu hemşire kadro sayısı 737’dir. Hali hazırda kadrolu olarak çalışan hemşire sayısı 591 kişidir. Mevcut durumda hastanemiz hemşire doluluk oranı %81 dir.

02/11/2011 tarih 28103 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 663 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı illerde İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olarak üçlü yapıya dönüştürülmüştür. Bu bağlamda İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün personel kadroları belirlenmiş ancak Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin hizmetini yürütecek personelin bağlı sağlık tesislerinden geçici görevlendirme yapılarak yürütülmesi uygun görülmüştür. Çorum İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Kasım 2012 itibariyle kurulmuş olup hizmetleri yürütecek personel bağlı sağlık tesislerinden görevlendirme yapılarak hizmet vermeye başlamıştır.

25/08/2017 tarih 30165 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan 694 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı İlimizde İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanlığı ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı olarak belirlenmiştir. Yeni yapılanma esnasında mülga İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü kadrolu personeli ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinde geçici görevli personeller planlama yapılarak hizmetlerde aksama olmayacak şekilde başkanlıklara dağıtılmış olup ihtiyaç fazlası olan geçici görevli personellerin geçici görevlendirmeleri iptal edilerek kadro görev yerine iade edilmiştir.

Yeni yapılanmadan itibaren müdürlüğümüze geçici görevlendirme yapılmamıştır. Geçici görevlendirmesi devam eden personellerin görevlendirmeleri de Bakanlığımızın belirlemiş olduğu mevzuat çerçevesinde devam etmektedir.01.01.2018 tarihinden itibaren kadrosu Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olup Müdürlüğümüzde geçici görevli çalışan hemşire sayısı 12’dir. Yerel basında iddia edildiği gibi İl Sağlık Müdürlüğümüzde geçici görevle çalışan hemşireler özellikli birimler olan acil, ameliyathane, yoğun bakım, diyaliz v.b. birimlerde çalışan personellerden değildir. Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin özellikli birimlerinin işlerini aksatacak şekilde bir görevlendirme İl Sağlık Müdürlüğümüzce yapılmamıştır. Geçici görevle çalışan hemşireler Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte diğer hastanelerin iş ve işlemlerini yürütmek üzere görev yapmakta olup hemşirelik mesleğinin gerektirdiği alanlarda (evde sağlık hizmetleri, ilaç ve tıbbi cihaz hizmetleri, hasta ve çalışan hakları, v.b. ) hizmet vermektedirler.

01/01/2018 tarihinden bu güne kadar Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine çeşitli branşlarda olmak kaydıyla 215 adet sağlık personeli atanmış olup bu süre zarfında 138 sağlık personeli hastaneden ayrılmıştır. Ayrıca 112 Acil Sağlık İstasyonlarında çalışan ATT ve Paramediklerden gebelik, doğum ve süt izni durumları olanlar ambulanslarda görev yapamadığından durumlarına uygun birimlerde görev yapmak üzere Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçici görevlendirme yapılmaktadır.”

Son Güncelleme: 02.04.2019 23:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yunus 2019-04-02 22:58:51

Hastane eksikleri bitmeden açıldı. Ak partnin aldığı elemanlara , sekreterlere , temizlikçilere iş yaptırılamıyor. her tembelin arkadında bir siyasetçi var. Doktor hemşire yokluğu idarenin suçu değil

Avatar
Hasta 2019-04-02 22:50:44

Hastane de hergun bir skandal kriz nasıl bir yönetim var arkadaş, sağlık müdürlüğü ne iş yapar hastane yönetimi ne iş yapar hiç mi müdahale etmezler

Avatar
ahmet 2019-04-02 22:06:10

Hastanede romatoloji hematoloji doktoru 4 aydır yok.Hastanenin cılkı çıkmış.Çalışanların bazıları iş yapmaktan aciz.Acil tarafı otoparklar çamur çukur rezalet.Hastane çevresi berbat düzensiz.Sayın ömer sobacı istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır.Saygılar

Avatar
Mehmet Yıldırım 2019-04-02 23:27:41

Hastaneden çalışan bir insan olarak burda insanların boş provakasyonlarını net görmekteyiz.Ömer Sobacı bu hastanenin Başhekimi değildir.Kendi soyadını vermeden yorum yapacak klavye delikanlıları 35 yıldır Çorum’a hizmet eden Hocamı istifaya davet edecek vasıfta biri olmadığını ve birilerinin kuklası olduğunu net görüyoruz.Böyle ithamda bulunanların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.Sokakta gördüğünüz de el pençe durduğunuz insanlara burda kin kusuyorsunuz.Gidinde yeni sapa sağlam hasteneyi teslim alan Sinan zehire sorun bu hasteneyi bu hale getirene kadar neler yapmış Sinan zehir ve onu koruyanları istifaya çağıracaksanız samimiyetinizi gösterirsiniz.Saygılar

Avatar
Arpalık 2019-04-03 07:03:57

Hastane arpalık olunca çalışanlardan verim almak mümkün olmuyor

Avatar
hüseyin 2019-04-03 11:27:13

çocuk endokronoloji uzmanına yer bulamıyoruz

Avatar
İl sağlık müdürlüğü 2019-04-05 08:25:26

Neden kimse il sağlık müdürlüğüyle ilgili birşey söylemiyor merak ediyorum?